Fatih Köprüsü’nden Trafik Çözülmez

Fatih Köprüsü’nden Trafik Çözülmez

Keçiören’in en büyük sorunlarından biri olan ve Fatih Köprüsü üzerinde yoğunlaşan trafik keşmekeşini Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Şenbil Habervaktim’e değerlendirdi. Keçiören trafiğinin Fatih Köprüsü’nden çözülm

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Habervaktim’e Keçiören’in trafiğini değerlendiren Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Şenbil Fatih Köprüsü’nün Ankara’nın en problemli noktası olduğunu söyledi. Keçiören trafiğinin Fatih Köprüsü’nden çözülmeyeceğini söyleyen Şenbil kuzey ve güney yönünde işleyecek yeni bir yola ihtiyaç olduğunu söyledi. 

KEÇİÖREN’İN BAŞKA ALTERNATİFİ YOK

Fatih Köprüsü üzerinden çözüm arayışının trafiğe katkısı olmayacağını söyleyen Şenbil, “Fatih Köprüsü Ankara’nın en problemli noktalarından bir tanesidir. Ankara’da  trafik sıkışıklığına neden olan şişe boğazı olarak tabir edilen yol kesitleri vardır. Fatih Köprüsü’nü bunların en üstüne koyabiliriz. Zira tüm Keçiören ilçesini etkilemektedir. Keçiören’in Ankara merkezi ile olan irtibatında başka alternatifi yok. Keçiören bölgesinden güneye doğru süpürecek bir yola ihtiyaç var. Bilkent ve Etlik’e o kadar büyük bir sağlık yatırımları gelecek” dedi.

ŞEHRİN DIŞINDAN DAĞITIM YAPAN YOLA İHTİYAÇ VAR

Keçiören trafiğini çözmek için sihirli dokunuşların yapılması gerektiğini savunan Şenbil, “Hal böyle olunca da Ankara’nın kuzeyi ile güneyi devamlı irtibat halinde olan alanlar olacak. Senelerdir Ankara’nın trafiğinin verimli çalışmasına sebebiyet veren yegâne yol Mevlana ile Turgut Özal Bulvarlarıdır. Zira trafiği şehrin dışında dağıtma işini çok iyi görüyor. Lakin Ankara büyüdü; daha dışarıda aynı şekilde dağıtım yapan bu nitelikte bir yola daha ihtiyaç var. Keçiören - İncek bu nitelikte çalışabilecek bir yol” diye konuştu.

ALTLA ÜST ARASINDAN UYUMSUZLUK VAR

Keçiören’e büyük yatırımların yapılacağını hatırlatan Şenbil, “Gazi Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen ulaşım ana planında Keçiören’den Fatih Sultan Mehmet, Dumlupınar ve İncek bulvarlarını birbirine bağlayan, AOÇ’nin içinden geçen bir yola ihtiyaç var. AOÇ’de kimi sıkıntılar da var, çünkü su tablası çok yukarıda. ODTÜ’yü aşacaksa altından aşacaktır. Bu konuda ciddi çalışmalar olmalı. Bunun ötesinde bir iki tane sihirli dokunuşla Ankara’da trafiğin çözülmemesi için neden yok. Keçiören metrosunun yapımında iğneyi mevcut belediyeye, çuvaldızı Ulaştırma Bakanlığı’na batırmak istiyorum. Ankara’ya gelen metroların araç sayısı eksik, yarısı civarında. Keçiören metrosunda da aynı sıkıntıların olmayacağını söyleyemeyiz. Başkent Ankara’ya layık raylı sistemleri biran önce ve eksiksiz olarak hayata geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.