Eylül'ün ölümünün ardından vatandaşlar idam istedi

Eylül'ün ölümünün ardından vatandaşlar idam istedi

Eylül’ün acılı annesi Şerife Yağlıkara idama ilişkin “Meleğime kıyanlara hapis hayatı bile fazla" derken MHP lideri Bahçeli, “İdamsa idam, cezaysa en ağır ceza” ifadelerini kullandı.

Polatlı Uzunbeyli Mahallesi’nde 22 Haziran günü kaybolan 8 yaşındaki Minik Eylül’ün bir cani tarafından katledilmesi Türkiye’yi yasa boğdu. Üzücü olayın yaşanmasının ardından idam tartışmaları tekrar gündeme geldi. Milyonlarca kişi yeni dönemde idamın getirilmesini istedi. Sosyal medya üzerinden ‘Çocuk İstismarına Hayır’ ve ‘İdam’ konu başlıklarıyla çağrıda bulunan vatandaşlar, “Artık idamın gelmesini istiyoruz, caniler hak ettikleri cezayı çekmeli. Bu olaylar bir daha yaşanmasın” dedi.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

tweet-(2).jpeg

Minik Eylül’ün katledilmesi sosyal medyanın da gündemine oturdu. Milyonlarca kişi çocuk katillerine en ağır cezaların verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Pek çok insan, “Artık idamın gelmesini istiyoruz, bu olaylar bir daha yaşanmasın. Caniler cezaların ağırlığından dolayı cesaret bulamayacak hale gelsin” paylaşımında bulundu.  

BAHÇELİDEN SERT TEPKİ 

tweet-(3).jpeg

Yaşanan olaya en ağır tepkilerden biri de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bahçeli, “Eylül hunharca katledildi, bununla birlikte vicdan katledildi, insanlık katledildi, hayaller katledildi. Korkak katiller bir kez daha milli gönülleri heder etti, kedere boğdu. İdamsa idam, cezaysa en ağır ceza” ifadelerini kullanarak yeni dönemde idamın getirilebileceğine dair mesaj verdi. 

ANNESİ DE “İDAM” DEDİ 

Hunharca katledilen minik Eylül’ün annesi Şerife Yağlıkara da idam isteyenlerin arasında. Anne Yağlıkara idamla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yavruma kıyanlara hapis cezası bile fazla. Çocuk katilleri için idam cezası gelsin. Çocuk katilleri hapisten çıkınca yine aynısını yapacak. İdamın getirilmesini, başka annelerin canının yanmamasını istiyorum.” 

MİNİK EYLÜL SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Minik Eylül’ün cansız bedeni otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Polatlı Uzunbeyli Mahallesi’nde cumartesi günü kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşı sel oldu aktı. Ankara Valisi Ercan Topaca, “Acımız büyük. Tabii suçsuz, günahsız yavrumuzu kaybettik. Hepimizin canı yanıyor. İçten içe ağlıyoruz. Bu hadise olmasaydı tabii çok daha güzel olurdu. Bunu yapan mutlaka bizim hukuk sistemimiz içerisinde cezasını en ağır bir şekilde çekecektir” dedi. 

İDAMSA İDAM, HADIMSA HADIM

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da "İdamsa idam, kimyasal hadımsa, kimyasal hadım. Bu milletin vergilerinden alınan paralarla bu canileri beslemeye değmez’ dedi. Bayraktutar şunları söyledi: "Ülkemizde uzun zamandan beri bir kırılmanın oluştuğunu, hastalıklı ruhların değerlerimize de tecavüz ettiğini görüyoruz. Zihniyetlerini sapıklık bürümüş, haysiyet yoksunlarının yaptığı bu saldırılar, kabul edilemez. Kadına şiddet, çocuklara tecavüz, hayvanlara zülüm, dinsiz, inançsız, vicdansız, ahlaksız kişinin özelliğidir. Çocuklarımıza şefkat gerekir, kadınlarımıza saygı ve hürmet, Hayvanlara karşı ise vicdanlı olmamız gerekir. Bu özellikler meziyet değil, olması gerekenlerdir. “

HIZLI BİR ŞEKİLDE GETİRİLMELİ

“Bugün Ülkemizin bir çok yerinde haberler almaktayız. Bir kaç yıl önce paramparça edilen Özgecan Arslan,Münevver Karabulut, Hande Kader cinayetleri sonrasında caydırıcı kararların alınmaması, cinayetlerin devamlılığı hususunda bir caydırıcılık taşımıyor. Tecavüz eden bir caniye, hakim iyi hal indirimi verebiliyor. Artık Türkiye’de bunların konuşulmasını istemiyorsak, caydırıcı derecede cezaların getirilmesinin şart olduğunu düşünüyoruz. Devletimizden istediğimiz ise  idam ve hadımın hızlı bir şekilde getirilmesidir.”

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.