Evleneceklere müjde

Evleneceklere müjde

İl Sağlık Müdürlüğü, nikah işlemleri için eş adaylarından zorunlu olarak istenen ‘sağlık raporu’nun 1 Nisan yani bugünden itibaren aile hekimleri tarafından da verileceğini açıkladı. 

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, yeni evleneceklere ilişkin yaptığı bir açıklamada nikah için eş adaylarından mutlaka istenen ‘sağlık raporu’nun 1 Nisan yani bugünden itibaren aile hekimleri tarafından da verileceğini bildirdi. Evlenmek üzere başvuruda bulunan çiftler, böylelikle başka bir sağlık kuruluşuna gitmeye gerek kalmaksızın, istenen zorunlu belgeyi kendi aile hekimlerinden kolayca alabilecek. Raporun aile hekiminden alınabilmesinin önü açılması ile eş adayları hem zamandan hem de paradan tasarruf etmiş olacak. Aile hekimini bilmeyen vatandaşlar, E- devlet, E-nabız, ve Alo 184 SABİM hattından aile hekimlerinin kim olduğunu öğrenebilecek. 

EVLENECEKLERE SAĞLIK RAPORU ZORUNLU 

Evlenmek üzere ilgili devlet kurumlarına müracaat eden eş adaylarının Türk Medeni Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddesi gereği evlenmeye engel hastalıkların bulunmadığını gösteren ‘sağlık raporu’ almaları zorunlu halde. ‘Sağlık raporu’ almak üzere sağlık kuruluşlarına başvuran kişilere; güvenli annelik, bulaşıcı hastalıklar, genetik geçişli hastalıklar, üreme sağlığı ve gebelik önleyici yöntemlerle ilgili evlilik öncesi sağlık danışmanlığı verildikten sonra hekim tarafından evlenecek adaylara anamnezi, fizik bulguları ve tetkik sonuçları değerlendirilerek sağlık raporu düzenleniyor. Sağlık kuruluşlarınca verilen pozitif raporu ile çiftlerin evlenebilmesinin önü açılıyor.

BAKANDAN AÇIKLAMA 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada ülkemizde aile hekimine düşen nüfusu 2 binlere çekeceklerini kaydetti. 

GEREKLİ BELGELER 

Belediyelerin nikah müdürlüklerine evlenmek için başvuruda bulunan eş adayları, sağlık raporunun yanı sıra şu belgeleri de teslim ediyor: Nüfus cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örnekleri, Akdeniz Anemisi (Thalessemi) kan alındı belgesi, 4 adet fotoğraf.”

NİKAH ÜCRETLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Evlendirme Şube Müdürlüğünden alınan bilgilere göre nikah ücretleri ise şöyle: 

*Oda Nikah Ücretleri: 100 TL + 121,00 TL Aile Cüzdan Ücreti olmak üzere toplam 221,00 TL.

*Dış Nikah Ücretleri: 500 TL + 121,00 TL Aile Cüzdan Ücreti olmak üzere toplam 621,00 TL.

*Yabancı Nikah Ücretleri : 500 TL + 121,00 TL Aile Cüzdan Ücreti olmak üzere toplam 621,00 TL.

*Gençlik Parkı İçinde Nikah Ücretleri: 200 TL + 121,00 TL Aile Cüzdan Ücreti olmak üzere 321,00 TL.

*Şehit olmuş vatandaşların 1. derece yakınları ile Gazi olmuş vatandaşların kendisi ile 1. derece yakınlarından nikâh hizmetlerinden ücret alınmıyor. 

*Çiftlerden birisinin huzurevinde kalan yaşlı ve düşkün vatandaş olması koşuluyla, sunulacak nikah hizmetinden oda nikah ücreti ve Aile Cüzdan Bedeli (100+121,00 TL) alınıyor.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.