Etlik'te başıboş köpekler parklarda oturan vatandaşlara saldırıyor

Etlik'te başıboş köpekler parklarda oturan vatandaşlara saldırıyor

Etlik’teki Zeynepcik ve Kanuni parklarında sayıları giderek artan sokak köpekleri tehlike saçıyor. Son olarak bir genç köpeklerin saldırısına uğradı. Gence 10 doz aşı yapıldı.

Etlik’te bulunan Zeynepcik Parkı ve Kanuni Parkı’nda giderek artan sokak köpekleri, tehlike saçıyor.  Karşı karşıya bulunan her iki parkta, özellikle sabah ve akşam saatlerinde ortaya çıkan sokak köpekleri parktaki vatandaşlara saldırıyor.  Mahalle sakinleri son aylarda artan köpek saldırılarından dolayı bir hayli tedirgin olduklarını belirtiyor. Neredeyse her gün bir köpek saldırısının meydana geldiğini belirten bölge halkı, ilgili belediyelerin bu sorunu bir çözüm bulmasını istiyor.   

“CANIMI ZOR KURTARDIM”

berat-sevencan.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Zeynepcik Parkı’nda geçtiğimiz aylarda feci bir şekilde köpeklerin saldırısına uğrayarak hastanelik olduğu belirten Berat Sevencan, “Geçenlerde 5-6 köpeğin saldırısına uğradım.  Çok saldırgan olan sokak köpekleri beni Kolumdan, bacağımdan ısırdı. Vallahi canımı zor kurtardım. Etraftaki başka insanların köpekleri dağıtmasıyla kurtuldum, yoksa o köpekler beni parçalarlardı. Saldırı sonrası 10 doz aşı oldum. Normalde ben köpeklerden korkmam ama bu köpekler farklı bir şey insanlara aniden saldırıyor, bunların ne yapacağı belli hiç belli olmuyor” dedi.

“SALDIRI OLAYLARINA SÜREKLİ ŞAHİT OLUYORUZ”

img_1804.jpg

Çoğu vatandaşın yürüyüş ve dinlenmek için tercih ettiği parkta başka köpek saldırılarına da şahit olduğunu ifade eden Sevencan, “Geçenlerde yine bir teyzemize saldırdılar. Kadıncağızı yere düşürdüler. Yine geçtiğimiz günlerde yürüyüş yapan bir çifte saldırdıklarına şahit oldum. Anlayacağınız bu durum sürekli yaşanıyor. 20’yi aşkın köpek var parkta bunlar birleşince daha da tehlikeli oluyor. Bazılarının kulağında küpe bulunmuyor. Onun için bu konuda mutlaka önlem alınması gerekiyor” diye konuştu.  

İNSANLAR MAĞDUR VE YARDIM BEKLİYOR

Parktaki yürüyüş yolunun kenarındaki bir büfe işletmecisi ise “Zeynepcik Parkı ile hemen yolun karşısındaki Kanuni Parkı’nda başıboş gezen köpek çok sayıda. Bunlar aşırı saldırgan. Burada yürüyüş yapan ve dinlenen insanlar bu durumdan mağdur. Çoğu kişi bu saldırgan köpeklerden dolayı gelmek istemiyor. Bu köpekler bana da saldırdı ve ben çok sefer köpek saldırılarına şahit oluyorum. Saldırıya uğrayanları kurtarmaya çalışıyorum. Ama biz bu saldırıları engelleyemiyoruz. Parkın içinde çocuk oyun alanı da bulunuyor. Çocuklara saldırmalarından da korkuyoruz. Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin bu duruma el almasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.