Etimesgut'ta mahalleli isyanda

Etimesgut'ta mahalleli isyanda

Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi Kürşat Caddesi üzerinde bulunan ışıksız ve setsiz kavşaklar sık sık kazalara sebep olması nedeniyle tehlike saçıyor. Daha önce de gündeme getirdiğimiz ışıksız ve setsiz kavşakta önceki gün yeni bir kaza meydana geldi.

Başkent’in nüfusu en fazla artan ilçesi olan Etimesgut’un Ahi Mesut Mahallesi Kürşat Caddesi üzerinde bulunan ışıksız ve setsiz bir kavşak sık sık kazalara sebep olması nedeniyle tehlike saçıyor. Daha önce de gündeme getirdiğimiz ışıksız ve setsiz kavşakta önceki gün yeni bir kaza meydana geldi. 
,

39778.jpg

Mahallenin ana arterlerinden olan Kürşat Caddesi üzerindeki bu ışıksız ve setsiz kavşakta (1868. Sokak başı) sık sık kaza yaşandığını, yaşanan kazalar nedeniyle araçlarını binalarının önlerine çekemediklerini, hızlı akan trafik nedeniyle karşıdan karşıya geçemediklerini söyleyen bölge sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nin buraya bir çözüm bulmasını istiyor. Vatandaşlar “Buraya ya trafik lambası takılsın, olmadı yavaşlama seti yapılsın. Bunlar yapılmıyorsa kavşak tümden kapatılsın, yeter artık” diyor. 

İŞLEK CADDEDE LAMBASIZ KAVŞAK

Sözkonusu kavşak son derece işlek bir bölgede olmasına rağmen, trafik lambası ve yavaşlama seti olmaması nedeniyle sık sık kazalara neden oluyor. Trafik lambası olmadığı için yan yollardan Kürşat Caddesine giriş yapmak isteyen araçlarla, son derece işlek olan cadde üzerinde hızla ilerleyen araçlar çarpışabiliyor. Yine kimi araçlar ışıksız ve setsiz kavşakta “u” çekmeye, sola-sağa dönmeye çalışabiliyor ve bu durumlar da kazalara davetiye çıkarıyor.  

TEDBİR İÇİN İLLE ÖLÜMLÜ KAZA MI YAŞANMALI?

Kürşat’taki tehlikeli kavşağı daha önce de gündeme getirmiştik. Yine bir kaza yaşanmış, bu kez savrulan araçlar yol kenarında park halindeki araçlara da zarar vermişti. Öncesinde “Etimesgut Ahi Mesut'ta ışıksız kavşağa tepki: İlle ölümlü kaza mı olmalı?” haberleriyle gündeme gelen sözkonusu kavşakta, geçtiğimiz aylarda da bir kaza yaşanmış ve sola dönmeye çalışan araçla, caddeden ilerleyen araç kafa kafaya çarpışmıştı. Araçlardan biri çarpışmanın etkisiyle savrularak, yol kenarında park halinde duran bir araca vurmuştu. O araç da yine park halinde önünde duran bir başka araca çarpmıştı. Mahalleli bir süredir, sık sık kazaların yaşandığı kavşağa trafik lambası veya hız yavaşlatıcı set istiyor. Mahalleli, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Ulaşım Dairesi yetkililerine “Tedbir için ille ölümlü kaza mı yaşanması gerekiyor?” diye soruyor. 

S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.