Etimesgut'ta 2018 değerlendirmesi
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 2018 yılını değerlendirdi. 2018'de 41 eseri tamamlayarak hizmete açtıklarını belirten Demirel, ''2019'da her şey daha güzel olacak'' dedi.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 2018 yılını değerlendirdi
Bu dönemde 41 eseri tamamlayarak hizmete açtıklarını ifade eden Demirel, "2018 yılında hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıran, ilçemizin değerine değer katan bir çok hizmet ve yatırım gerçekleştirdik. Şimdi yeni bir yıla ve yeni yılla birlikte yeni bir döneme giriyoruz. 2019 yılında her şey çok daha güzel olacak" dedi.
Etimesgut'a yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "31 Ağustos tarihinde; 15. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'mizin açılış gününde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin teşrifleriyle 35 tesisimizi hizmete açtık; 6 tesisin de temelini attık. Programımıza 100 binin üzerinde hemşehrimiz katılarak bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadı. Açılışını yaptığımız tesisler arasında Türkiye'ye örnek Engelsiz Yaşam Merkezi, Güzelkent Aile Yaşam, Eğitim, Sağlık ve Spor Merkezi, Ahi Elvan Aile Yaşam, Eğitim ve Spor Merkezi, emniyet müdürlüğü binası, müftülük binası, kadın konukevi, huzurevi, cami ve türbeler, spor merkezleri, parklar ve ormanlar yer aldı. Her biri ciddi bir planlama, ciddi bir bütçe gerektiren yatırımlarımızla, ilçemizi yalnız Ankara'mızın değil, Türkiye'nin en çağdaş ilçesi haline getirdik".
İLK VE ÖRNEK TESİSLER
Belediyecilik alanında bir çok ilk ve örnek eseri Etimesgut'ta hayata geçirdiklerini kaydeden Demirel, "Türkiye'nin en kapsamlı, en modern ve örnek engelsiz yaşam merkezini ilçemizde kurduk. Bağlıca Mahallesi'nde 20 bin metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz merkezde, engelli vatandaşlar ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran çeşitli donatılar bulunuyor. 5 bloktan oluşan merkezin 2 bloğu özel rehabilitasyon merkezi, 1 blok konaklama merkezi, 1 blok meslek ve beceri merkezi, 1 blok da eğitim ve sosyal hizmet merkezi olarak hizmet vermektedir. Yine Ankara'mızın en büyük yaşam merkezlerinden olan Bağlıca Yaşam Eğitim ve Spor Yerleşkesi'ni tamamlamak üzereyiz. Yaklaşık 100 Milyon TL değerindeki 8 tesisi aynı yerleşke içinde topladık. Yerleşkemizde havuz, kapalı spor salonu, kreş, etiSEM birimleri, açık spor alanları, sporcu konaklama merkezi, ampute takımı için özel sahalar, emekli konağı gibi birçok donatının yer almaktadır. İçerisinde havuz, spor ve eğitim alanlarının yer aldığı Ahi Elvan ve Güzelkent Yaşam Merkezlerimizi hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Eryaman Atatürk Meydanımız ile Çocuk Trafik Eğitim Parkımızı tamamlayarak halkımızın kullanımına açtık" dedi.
KÜLTÜREL HİZMETLER
Etimesgut'un tarihine, kültürüne ve sanatına dört elle sımsıkı sahip çıktıklarını ifade eden Demirel, 'Uluslararası Tarihte Etimesgut Sempozyumu' düzenleyerek, Tarihte ve Günümüzde Etimesgut'u belgelerle anlatan bir kitap hazırladıklarını söyledi. Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'mizde düzenlediğimiz sempozyuma, 7'si Türkiye'den 5'i Türk cumhuriyetlerinden 12 üniversite ve bilim akademisinden 120 bilim insanı katıldı. 100'ü aşkın tebliğ yayımlandı. Etimesgut ve Ankara bağlamında tarih, kültür, sanat, üretim, vakıf eserleri, coğrafya, edebiyat konu başlıklarında yayımlanan bildirileri, kitap halinde yayımladık. Bu sempozyumda ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hocamızı da ilçemizde ağırladık. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivalimizin 15.'sini 1 milyon kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirdik; Anadolu'muzu ve büyük Türk dünyamızı ilçemizde buluşturduk. Etimesgut tarihinde önemli bir yere sahip olan ahilerimizle ilgili ciddi bir çalışma yaptık. Elvankent'te bulunan Ahi Elvan Camiimizin yerine, orta Asya Türk mimarisiyle yeni bir camii kazandırdık. Ahi Elvan hazretlerinin kabrini de yeniden inşa ve ihya ettik. Etimesgut'a adını veren Ahimesud'un kabrini anıt mezar ve türbe olarak revize ettik. Emiryaman hazretlerinin kabrini de yeniledik. Türbesinin de içinde bulunduğu Eryaman Köyiçi Camimizin yerine, o dönemin mimarisini yansıtan Selçuklu tarzında inşa etmekte olduğumuz Emiryaman Camiimizin inşaatı devam etmektedir. Bu çerçevede değerlendirdiğimiz İlçe Müftülüğümüze Selçuklu mimarisinden izler taşıyan örnek bir müftülük binası yaptık. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş'ı müftülük binamızda konuk ettik, türbe ve camilerimizi gezdirerek bilgi verdik" dedi.
PARKLAR VE SPOR TESİSLERİ
Etimesgut'a yeni park ve yeşil alanların yanı sıra spor tesisleri kazandırdıklarını vurgulayan Demirel, "Bu yıl 35 bin metrekare alan üzerine kurduğumuz Tunahan Spor Tesislerimizi açtık. Tesisimizde, basketbol, voleybol ve hentbol branşlarının yapılacağı, içerisinde seyirci tribünlerinin de yer aldığı kapalı spor salonu, suni çimle kaplı modern bir halı saha, tenis kortu, açık basketbol sahaları, koşu yolu ve fitness setleri ile yeşil alan düzenlemeleri yer almaktadır. Ayrıca ilçemize 30 yeni park ve yeşil alan kazandırarak park sayımızı 350'ye, yeşil alan miktarımızı da 3 milyona çıkardık" dedi.
EĞİTİM VE SOSYAL HİZMETLER
Başkan Demirel, etiSEM kapsamında 10 bin kişiye ücretsiz meslek ve beceri eğitimi verdiklerini ve yeni etiSEM birimleri açtıklarını hatırlatarak, "7 yılda 40 bin kişiye meslek ve beceri eğitimi verdiğimiz etiSEM'in ardından, engellilere ücretsiz meslek eğitimi vereceğimiz ENMEK projesini hayata geçirdik. Engelsiz Yaşam Merkezi'mizde, engelliler için tasarladığımız 12 meslek ve hobi atölyesinde projemiz başarıyla yürütülmektedir" dedi. Demirel, sosyal belediyecilik anlayışından hareketle 10 bin dargelirli aileye Aşevi, Eti-kart ve evde bakım hizmeti verdiklerini söyledi.
Demirel, yeni hizmet ve yatırımlarla Etimesgut'ta her şeyin daha da güzel olacağının altını çizerek, "Etimesgutlu hemşehrilerimizin destekleri ve teveccühüyle, hizmetlerimizi kararlılıkla sürdürme azmine ve kararlılığına sahibiz" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.