Etimesgut İstasyon Caddesi’ndeki trafik sorunu

Etimesgut İstasyon Caddesi’ndeki trafik sorunu

Etimesgutlular İstasyon Caddesi’ndeki trafik sorununu dile getirerek görevi devralacak yeni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanından, “Artık çözülsün” talebinde bulunuyor.  

Etimesgutlular İstasyon Caddesi’ndeki trafik sorununu dile getirerek görevi devralacak yeni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanından, “Artık çözülsün” talebinde bulunuyor.  

Her gün yüzbinlerce aracın ‘tampon tampona’ gittiği Etimesgut İstasyon Caddesi’nde vatandaşlar ve esnaf yeni yönetimden çözüm bekliyor. Milyonları ilgilendiren cadde, geçtiğimiz dönemlerde çokça gündeme gelmiş ancak herhangi bir çalışma yapılamamıştı. En son olarak şimdilerde görevi devretmeye hazırlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna konuya el atmıştı. Tuna, 2018 Aralık’ta çalışmaların başlayacağını 6 ay içerisinde tamamlanarak yolun 2 şeritten 3 şeride çıkarılacağını söylemişti. Fakat aradan 5 ay geçmesine karşın herhangi bir çalışma yapılamadı. 

VATANDAŞ VE ESNAF YENİ DÖNEMDE ÇÖZÜM BEKLİYOR

Bölgede görüştüğümüz vatandaşlar uzun yıllardır aynı sıkıntının devam ettiğini belirterek, “Her sene konuşuluyor, yapılacak deniyor fakat bir gelişme yok. Akşam ve sabah saatlerinde 10 dakikalık yolu 40 dakikada çıkamıyoruz. İstasyon Caddesi ve Türk Kızılay’ı caddesi trafiğin en sıkışık olduğu yerler. İstanbul Yolu, Eskişehir Yolu, Ankara Bulvarı’ndan kesintisiz gelen araçların hepsi 2 şeritli ve ışıklı olan bu caddelerde birleşiyor. O da içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Yeni gelecek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanından ve yönetiminden beklentimiz bir an önce milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu noktaya çözüm bulmaları. Yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dedi. 

EN SON KASIM AYINDA GÜNDEME GELMİŞTİ

Şimdilerde görevi devretmeye hazırlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından cadde gündeme getirilmiş ve 6 ay içerisinde yolun 2 şeritten 3 şeride çıkarılarak tamamlanması planlanmıştı. İlk kazmanın ise, 2018 Aralık ayında atılacağı söylenmişti. Fakat aradan geçen yaklaşık 5 aylık sürede herhangi bir gelişme yaşanmadı. 

MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR

Etimesgut ve Sincan’ın ortak olarak kullandığı en yoğun güzergahta bulunan İstasyon Caddesi her iki ilçenin 500 bini aşan nüfusuyla milyonlarca insanı ilgilendiren bir öneme sahip. Hemen hemen bölgeye giden tüm toplu taşıma araçları ve demiryoluna ulaşım bu caddeden sağlanıyor. Son aylarda Eryaman Hızlı Tren durağının da yoğun şekilde kullanılmasının ardından caddenin trafiği daha da yoğun hale getiriyor. Caddede gece yarılarına kadar yoğun bir yaya ve araç kalabalığı yaşanıyor. Öte yandan cadde üzerinde barındırdığı bankalar, kurumlar ve dükkanlarla bölgenin merkezi konumunda. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.