Etimesgut Belediyesi Meclis kararlarını halkla paylaşmıyor

Etimesgut Belediyesi Meclis kararlarını halkla paylaşmıyor

Erdal Beşikçioğlu yönetimindeki Etimesgut Belediyesi’nin, Meclis oturumlarında resmileşen kararları kamuya açık platformda yayınlamadığı ortaya çıktı.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Erdal Beşikçioğlu’nun başkanlığı devraldığı Etimesgut’ta değişim devam ediyor. Son 15 yıldır MHP’li Enver Demirel’in yönettiği Etimesgut Belediyesi, kurulduğu 1990 yılından itibaren muhafazar yönetimler tarafından idare edilmişti.

Beşikçioğlu, ilçe tarihindeki ilk sosyal demokrat belediye başkanı olarak tarihe geçmişti.

3-001.jpg

ÜLKE GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Geçtiğimiz ay Etimesgut, 15 Temmuz’da herhangi bir etkinlik düzenlenmeyeceği haberi ile ülke gündemine girmişti. Karara gerekçe olarak Tasarruf Tedbirleri’ndeki sıkılaşma politikası gösterilmişti. Belediye’nin 17 Temmuz’da Muharrem Ayı Anması ve Aşure Günü Programı kapsamında konser düzenlemesi ise gözlerden kaçmamıştı. Sabahat Akkiraz’ın sahne aldığı konsere Erdal Beşikçioğlu da katılmıştı.

2.jpg

KARARLAR YAYINLANMIYOR

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ağustos ayı Meclis oturumunda, sokak hayvanlarının uzman kişiler tarafından eğitilerek belediye binalarına bekçi yapılacağını açıklamıştı. Kararın ardından gözler Meclis tutanaklarına çevrildi ve Belediye’nin Meclis kararlarını kamuya açık platformlarda yayınlamadığı ortaya çıktı.

Belediye’nin resmi internet sitesinde “Meclis Kararları” adlı bir sekme bulunsa da, 2024 yılı içerisinde yapılan toplantıların hiçbirinin vatandaş ile paylaşılmadığı görülüyor.

4.jpg

HALKA DUYURMAK ZORUNLU

09 Ekim 2005 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’ne göre, ilçe belediyeleri Meclis oturumlarında çıkan kararları halkla paylaşmak zorunda.

İlgili Yönetmelik'in 18. maddesi şöyle:

“Meclis’in almış olduğu kararların tam metni, kararın kesinleştiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde belediye başkanı tarafından il merkezi belediyeler ile merkez ilçeye bağlı olan belediyelerde valiye, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı belediyelerde kaymakama gönderilir ve uygun araçlarla halka duyurulur. Vali veya kaymakama gönderilmeyen kararlar yürürlüğe girmez”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.