Eti Mahallesi'ndeki Ego Cami bakımsız kaldı

Eti Mahallesi'ndeki Ego Cami bakımsız kaldı

Eti Mahallesi Tok Sokak’ta bulunan Ego Cami’nin bakımsızlığından yakınan cemaat, caminin dış cephesinin yenilenerek güzel bir görünüme kavuşturulmasını istiyor.

Eti Mahallesi’nde Maltepe Pazarı yanında bulunan ve ibadete açık olmasına rağmen bakımsızlıktan çürümeye yüz tutmuş Ego Cami bakım istiyor. Cami cemaati ibadet edilen yerlerin güzel görünümlü ve temiz olması gerektiğinin altını çizerken ilgililerden çözüm talep ediyor.

Bakım ve onarım yapılsın

Müslüman bir toplum olarak ibadet edilen camilerin temiz olması gerektiğini ifade eden cami cemaati Eti Mahallesi Tok Sokak’ta bulunan Ego Cami’sini dış cephesinin yıkık ve dökük bir şekilde durmasının rahatsız edici olduğunu belirtiyor. Cami cemaati Allah’ın evi olarak belirtilen Camilerin iç ve dış çevresinin temiz ve güzel görünümlü olması gerektiğini dile getirerek ilgililerden biran önce caminin bakım ve onarım işlemlerini yapmalarını talep ediyor.

Doğru ibadet temiz yerde olur

Caminin özellikle dış cephesindeki sıvaların döküldüğünü belirten cami cemaati caminin sıva ve boyaya ihtiyacı olduğunu belirterek camiyi günde birçok kişinin ibadet için kullandığının altını çiziyor. Birçok kişinin geldiği bir yer olarak camilerde temizliği korumanın zor olduğu bunun için düzenli olarak bakım ve temizlik yapılması gerektiğini de belirten cemaat, “Doğru bir ibadet temiz bir yerde olur. Caminin dış cephesindeki sıva tamamen dökülmek üzere. Temizliğin imandan geldiğinin kanıtı olarak camilerimiz her daim temiz ve bakımlı tutulmalı” diye konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.