Et ve süt’te kuyruk

Et ve süt’te kuyruk

Ramazan'da tüketmek üzere uygun fiyata kırmızı et almak isteyen vatandaşlar, soluğu sabahın erken saatlerinden itibaren Kızılay'da bulunan Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazasının önünde aldı.

 Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) Kızılay Satış Mağazası önünde, kırmızı et almak isteyen vatandaşlar uzun süren kuyruklar oluşturdu. Başkentli vatandaşlar, kasaplarda ve marketlerde kırmızı et fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek bu nedenden dolayı ESK'den alışveriş yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

FİYATLAR FARKLILIK GÖSTERİYOR

Ramazan ayının gelmesiyle satış mağazasındaki yoğunluğun iyice arttığını dile getiren vatandaşlar, "Ülkemizde maalesef kırmızı et fiyatlarında ciddi bir sorun var. Sizlerin de bildiği gibi fiyatlar mahalleden mahalleye ve semte göre farklılık gösteriyor. Ortalama bir satış fiyatı yok. Kasaplarda ve marketlerde fiyatlar oldukça yüksek. Arada ciddi farklar var. Örneğin burada dana kıyma 28 lira 75 kuruştan satılırken kasaplarda 40 liradan ve daha yüksek fiyatlara satılıyor. Bu fiyat farklarından dolayı haklı olarak kurumu tercih ediyoruz. Ramazan öncesi alışverişimiz gerçekleştiriyoruz. Satış mağazası 9.30'da hizmet vermeye başlıyor. Bizler 8 gibi burada sıraya giriyoruz. Başka türlü et alma şansımız yok. Genellikle kalmıyor. Çünkü çok fazla talep var." diye konuştu.

MAĞAZA SAYISI ARTIRILSIN

Et ve Süt Kurumu’nun sağlamış olduğu hizmetten dolayı memnun olduğunu aktaran vatandaşlar," Buradaki yoğunluk ve kuyruk bizlere yakışmıyor. Ancak başka çaremiz yok dışarıda fiyatlar çok yüksek. Dışarıda satılan etlere de güvenmiyoruz. Buradaki etlerin hijyen koşullarına güveniyoruz. Yetkililerden ricamız bu hizmetin daha fazla insana ulaşması ve kuyrukların yaşanmaması için satış mağazalarının çoğaltılmasını istiyoruz. Şunu da belirtelim ramazan ayının gelmesinin yoğunlukta etkisi var ama Kızılay Mağazası'nda sürekli bu şekilde kuyruk oluşuyor. Düşünün sabah 9 da girdim kuyruğa, eti saat 13.30 alabildim. Yetkililerde talebimiz bu sorunların aşılması. O zaman daha iyi olacaktır." ifadelerini kulandı.
Ülkemizde gündemden hiç düşmeyen kırmızı et fiyatları Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kasaplarda ve marketlerde oldukça farklılık gösteriyor. 

Et ve Süt Kurumu Fiyat listesi                                                     
ÜRÜN ADI          SATIŞ FİYATI( ₺ )                                                 
DANA KIYMA                  28,75 
DANA KUŞBAŞI                  31,00 
DANA BİFTEK-ROSTO    36,00 
DANA PİRZOLA                   50,00 
DANA KONTRFİLE           50,00 
DANA BONFİLE                    65,00          

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM                                          

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.