Et ve Süt Kurumu'ndaki ucuz ete büyük ilgi!

Et ve Süt Kurumu'ndaki ucuz ete büyük ilgi!

Başkent’te piyasadan daha ucuz et satan Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Günün her saati kalabalık olan kurum birçok ilçede aynı durumda. Peki Et ve Süt Kurumu'nda dana kıymanın ve kuşbaşının kilosu kaç liradan satılıyor?

Ucuz et almak isteyen vatandaşlar Et ve Süt Kurumu’nun şubelerine akın etti. Piyasadan daha uyguna et satan kurumun şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar objektiflerimize böyle yansıdı. Dana kıymanın kilosunun 32 lira, kuşbaşının kilosunun 35 liradan satıldığı kurumda tavuk eti ise parçalarına göre kilosu 9 ila 17 lira arasında değişiyor. 

PİYASAYA GÖRE YAKLAŞIK 10 LİRA DAHA UCUZ

Piyasadaki market ve kasaplara göre Et ve Süt Kurumu’nda kırmızı etin fiyatının yaklaşık 10 lira ucuza satılması vatandaşları Et ve Süt Kurumu’ndan alışverişe yöneltiyor. Sebze fiyatlarındaki artışında bunda etkisi görülürken, kurumun güvenilir olmasının da artı bir etkisi oluyor. Ulus Hali ve Sincan’da objektiflerimize yansıyan kuyruk kalabalığı gözler önüne seriyor.

sincan-(2).jpg

EN PAHALI ÜRÜN PASTIRMA

Kurumda kilogram birim fiyatları dana kıyma 32, kuşbaşı 35, pirzola 56, bonfile 73 liraya satılırken, gövde tavuk 9, but ve baget 11,6, pirzola 13 liraya satılıyor. Sucuğun kilosu ise 33 liraya satılırken, sosis ve salam yaklaşık 32 liraya alıcı buluyor. Kurumda en pahalı ürün ise yaklaşık 87 liraya kadar uzanan fiyatı ile pastırma oluyor.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.