Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşuyor

Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşuyor

Piyasadan daha uyguna et satan Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruk oluşuyor. Peki, Et ve Süt Kurumunda dana kıymanın kilosu ne kadar? Dana kuşbaşının kilosu ne kadar?

2ec2609e-1cee-4abd-875f-3f7072a498a5.jpgSon günlerde artan sebze meyve fiyatlarından sonra vatandaş kıyma et ürünlerine ağırlık verdi.

Piyasadan daha uyguna et satan Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruk oluşuyor.

Peki, Et ve Süt Kurumunda dana kıymanın kilosu ne kadar? Dana kuşbaşının kilosu ne kadar?

Ulus Hali’nde uygun fiyata et satışı yapan Et ve Süt Kurumu’nun önünde uzun sıralar meydana geldi.

Et ve Süt Kurumu’nda kıymanın kilosu 32 lira dana kuşbaşının kilosu 34 liraya tavuğun parçalarına göre değişen kilo fiyatı ise 7-15 lira arasında değişiyor. 

GÜNÜN HER SAATİ UZUN KUYRUK

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Burada uygun fiyata et satılmasından memnunuz. Pazarda sebze fiyatları tavuk fiyatlarını geçti. 1 kilo patlıcanla yarım kilo kıymanın fiyatı neredeyse aynı hale geldi. Açıkçası bizde yönümüzü ete çevirdik.  Ayrıca temiz ve güvenilir sonuçta devletimizin kurumu. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabiliyorum” dedi. 

d59f2c4a-556f-40f7-9cba-01f13e072ba4.jpgSEBZE MEYVE TEZGAHLARI SAKİN

Ulus Hali’nde gazetemize konuşan Pazar esnafı işlerin düşük olduğundan yakınarak, “Bize geliş fiyatları artınca ister istemez bu da tezgaha yansıyor. Vatandaş bize tepki gösteriyor neden artırıyorsunuz diye fakat bizim aldığımız yer artırınca bizde bir şey yapamıyoruz. Özellikle son 10-15 gündür sebze fiyatları çok arttı. İşlerimiz gözle görülür şekilde azaldı. İllaki insanlar alışveriş yapıyor fakat az almayı tercih ediyorlar. Genelde yarım kilo uygun fiyatlı olanları tercih ediyorlar” diye konuştu. 

PEKİ, ET ve SÜT KURUMUNDA FİYATLAR NE KADAR?

Piyasaya oranla daha düşük fiyatlara vatandaşa et ürünleri satan Et ve Süt Kurumu’nda fiyatları inceledik. Diğer marketlerde ortalama 40-45 lira olan dana kıymanın kilosu burada 32 liradan satılıyor. Aynı şekilde 50 lirayı bulan dana kuşbaşı ise 34 liradan vatandaşa satılıyor. Dana sucuğun kilosu ise 38 lira.  Tavuk ürünleri ise, daha da uygun tavuk kanatın kilosu 14 liradan, tavuk baget 9,90 liradan, tavuk pirzolanın kilosu 13,25 liradan, tavuk fileto ise 14 liradan alıcı buluyor.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.