Esnaftan Alt Geçit Talebi

Esnaftan Alt Geçit Talebi

Altındağ Belediyesi hizmet binasının ikinci bloğunun yıkım çalışmaları sürerken; bölge esnafı, parkın altına araç trafiğinin rahatlaması için alt geçit yapılmasını istiyor.

Hastaneler Kavşağı, Altındağ Belediyesi, Numune, İbn-i Sina, Yüksek İhtisas hastaneleri ile; Ankara ve Hacettepe Tıp fakültelerinin önüne kadar uzanıyor. "Kavşakta günün her saati trafik var. " diyen esnaf çözüm için Altındağ Belediyesinin yıkılan hizmet binasını işaret etti. 

Altındağ Belediyesi hizmet binasının ikinci bloğunun yıkım çalışmaları sürerken; Saman Pazarı ve Çıkrıkçılar Yokuşu esnafı, parkın altına araç trafiğinin rahatlaması için alt geçit yapılması talebinde bulundu. Esnaf, Hastaneler Kavşağının minibüs ve otobüslerin geçiş güzergâhı olduğunu belirterek, "Sorunun çözümü için belediyenin inşa edeceği parkın altına bir de alt geçit yapılması gerekiyor." dedi.

ESNAF YETKİLİLERE SESLENDİ

Altındağ Belediyesi'nin ikinci bloğunun yerine inşa edilecek parkın altına, alt geçit yapılmasını talep eden bölge esnafı yetkililere böyle seslendi:

"Hastaneler Kavşağı olarak bilinen ve tam da Altındağ Belediyesi'nin önündeki bu kavşak, Ankara'da trafiğin en çok sıkıştığı yerlerin başında geliyor. Bizce belediyenin inşa edeceği parkın altına bir de alt geçit yapılması gerekiyor. Böylece trafik sorunu bir nebze de olsa çözülmüş olur." 

TRAFİK SÜREKLİ KİLİT

Hastaneler Kavşağı, Pursaklar, Karapürçek, Hüseyin Gazi, Telsizler, Mamak, Kayaş, Siteler ile Yenimahalle, Keçiören ve Etlik yönünden gelen minibüslerin ve Mamak'a giden EGO otobüslerinin de geçiş güzergâhında yer alıyor. Saman Pazarı esnafı, "Hacettepe Kavşağı, ambulansların, minibüslerin, taksilerin, otobüslerin geçiş güzergâhında, burada çok sayıda işyeri de bulunduğu için vatandaş kendi özel aracını da getiriyor. Böyle olunca işin içinden çıkılmaz oluyor. " diye konuştu.

BİNA YERİNE TARİHİ PARK

Altındağ Belediyesi'nin 60'lardan kalma hizmet binasının ikinci bloğu da yıkılarak, tarihi dokuyu uygun hale getiriliyor. Yıkılan bloğun yerine 20’lerde inşa edilen ve Cumhuriyet'in ilk parklarından biri olan Esenpark, Ankara'ya yeniden kazandırılacak. Belediye binasının üçüncü bloğu, 2016'da yıkılarak yeşil alana dönüştürülmüştü. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.