Esnafta Birlik

Esnafta Birlik

Başkent'teki farklı sektör gurubundaki esnaflar, Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası’nın düzenlediği 'Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri'nde bir araya geldi. Anlamlı programda "Başkent ve ülkemiz için ne yapabiliriz?" konuşuldu.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası’nın düzenlediği ‘Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri’ Kızılcahamam'daki bir otelde geçen günlerde düzenlendi. Bu yıl 9'uncusu yapılan seminer, Başkan Mustafa Arslanoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

ESNAFLAR AYNI ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Esnaflar arasındaki birlik ve beraberliğe büyük katkı sağlayan programa Ankara Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ar, AHİD Başkanı Hilmi Yaman, Marangozcular Odası Başkanı Rıdvan Aktaş, Ankara Yeni ve Eski Elbise Eşya Alıcı ve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Mükerrem Korkmaz, Ankara Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Gündoğdu,  Çubuk Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Sadık Karabal, Çubuk Madeni İşler ve Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Kalaycı, Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Seminer, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun okunmasının ardından Şaban Ekren’in Kuran tilaveti, şehitlerimiz ve ülkemiz için yaptığı dua ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Oto Sanatkarları Oda Başkanı Mustafa Arslanoğlu, gelen esnafları selamlamasının ardından, ülkemizde yaşanan terör olaylarını lanetledi. Böyle hain saldırıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Arslanoğlu, "Birlik beraberliğimizi pekiştirmek esnaf arkadaşlarımız ile kaynaşmak adına yaptığımız toplantılarımızda sanayi esnafının derdini dinlemek ve onlara sunacağımız hizmetleri anlatmak adına buradayız. Sanayi esnafımızın yurtdışı ortaklı projelere imza atması, KOSGEP aracılığı ile hibe kredilerle yatırımlar yapması için çalıştığımız odamızda birçok hibe kredili yatırımlar, birçok yurtdışı ortaklı projeler Ankara ve Türkiye genelinde örnek oluyor” dedi.

2017 ESNAF İÇİN UMUT OLACAK

Arslanoğlu, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları Tebliğinin esnaf ve sanatkarları mağdur ettiğini de belirterek bu hatadan dönülmesi için Danıştay'a yürütmeyi durdurması için dava açtıklarını hatırlattı ve bu konuda olumlu bir kararın verileceğini umut ettiklerini kaydetti. Irak ve Suriyeli mültecilerin oto esnafına yardımcı olmak adına proje yaptıklarını da kaydeden Arslanoğlu, 2016 yılında birçok projeye imza attıklarını 2017'de de ses getirecek projeler yapacaklarını söyledi.
ÇIRAK BULMA SIKINTISI TARİH OLUYOR
Programda konuşan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar ise kayıt dışı çalışanlarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini, çıraklık sorununu çözmek adına çıraklık eğitim tasarısının Meclis'ten geçerek zorunlu hale getirildiğini anlattı. Ar, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, Ankara Oto Sanatkarları Odasının programlarının ve eğitim seminerlerinin gayet başarılı geçtiğini bu başarıların devamının gelmesini yürekten istediğini ifade etti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.