Esnafa Kar Yağdı!

Esnafa Kar Yağdı!

Havaların soğumasına rağmen mont satışlarının kötü olduğuna değinen Ulus esnafından Mevlüt Toprak, vatandaşın alım gücüne dikkat çekerek, “200 lira fiyatı olan montu 100 liraya almaya çalışıyorlar. Sıkı pazarlık yapıyorlar” dedi.

 

 

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

 

Mont satışının en fazla Kasım ayında yapılmasına rağmen beklenen yoğunluk piyasaya yansımadı. Havaların soğumasına rağmen bu soğuk mevsimde mont almayan ya da montunu yenileyemeyen vatandaşların çokluğu dikkat çekti. Mont satışlarındaki durumu yerinde görmek için gittiğimiz esnaflar, işlerinin çok kötü olduğunu belirterek, mont almaya gelen vatandaşların ise mont fiyatının yarısını teklif ettiklerini, fiyatta anlaşamadıklarından dolayı müşterinin montu almaktan vazgeçtiklerine değindi.
ALIM GÜCÜ GİDEREK AZALIYOR
Ulus’taki Anafartalar Çarşısı’nda esnaf olan Mevlüt Toprak, vatandaşın alım gücünün azaldığına dikkat çekti. Toprak, “200 lira fiyatı olan montu 100 liraya almaya çalışıyorlar. Sıkı pazarlık yapıyorlar. Çoğu fiyatlarımızı pahalı buluyor. Milletin alım gücü düşük. Son dönemdeki döviz hareketliliği de insanları etkilemiş gibi görünüyor” dedi. Toprak, müşteriler tarafından fiyatların yüksek bulunduğuna ve bundan şikayetçi olduklarına da değindi. 
VATANDAŞA PAHALI GELİYOR
Mont alıcısı Ali Gümüştepe ise “Çocuğuma mont alacağım. Geçen sene aldığımız mont küçük geliyor, bundan dolayı alıyorum. Maddi durumlar el vermediğinden dolayı kendime alamıyorum, eski montumla idare etmek zorundayım. Seneye belki kendime de alabilirim. Kredi kartı ve taksit seçenekleri olduğu için şimdi çocuğuma beğendiğimiz montu alabileceğim” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.