ESKİ ANKARA’YI SOSYAL MEDYADA YAŞATIYORLAR

ESKİ ANKARA’YI SOSYAL MEDYADA YAŞATIYORLAR

Popüler sosyal medya aracı olan Facebook’ta kurdukları grup ile Ankara’ya dair eski fotoğrafları paylaşan Başkentliler, fotoğrafların altına yazılan yorumlarla anılarını tazeliyorlar.


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Başkentliler, sosyal medya aracı Facebook’ta kurdukları “Unutulmayan Eski Ankara Fotoğrafları Ve Belgeleri Paylaşma Platformu” isimli grup ile eski Ankara’yı yaşatıyorlar. Grupta paylaşılan Ankara’ya dair eski fotoğrafları gören Ankaralıların anıları tazeleniyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan grup kurucusu Ercüment Yazıcıoğlu, grubu 8 Haziran 2014’te kurduklarını vurgularken 1 yılda yaklaşık 45 bin üyeye ulaştığını söyledi.
BÜYÜK BİR AİLE OLDUK
Daha önce buna benzer bir çalışmadan etkilenerek bu grubu kurduklarını söyleyen Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada 25-30 yıl öncesi Ankara’ya dair fotoğraflar paylaşılıyor. Bu fotoğrafları gören Başkentliler, paylaşılan fotoğrafların olduğu yerlerdeki anılarını hatırlıyorlar ve yorum olarak duygularını yazıyorlar. Uzun zamandır görüşmeyen eski dostlar burada buluşuyor ve tekrar görüşmeye başlıyorlar. Biz burada büyük bir aile olduk. Ankara’daki anılarımızı kurduğumuz sohbet odaları ile birbirimize anlatıyoruz.”
ANILAR CANLANIYOR
Sadece Ankara ile ilgili fotoğrafların paylaşıldığını söyleyen Yazıcıoğlu, grup hakkında şu bilgileri verdi: “Grupta şahsi fotoğrafta olsa Ankara’dan izler taşıyorsa paylaşımına izin veriyoruz ama Ankara’dan hiçbir iz taşımıyorsa buna müsaade etmiyoruz. Kurduğumuz grup hakkında üyelerimizden teşekkür üzerine teşekkür alıyoruz, bizlere anılarının canlandığını söylüyorlar. Kendileri de ellerinde Ankara’ya dair fotoğraf varsa paylaşıyorlar.
SADECE ANKARA KONUŞULUYOR
Grupta Ankara dışındaki hiçbir konunun konuşulması ve tartışılmasına müsaade etmiyoruz diyen Yazıcıoğlu, seviyesizlik yapanları gruba dahil etmediklerinin ve şimdiye kadar bu nedenlerden dolayı 6 bin kişiyi gruptan attıklarının bilgisini verdi. Yazıcıoğlu, başka emelleri olanların bu grupta yeri yok ifadelerini kullanırken burada sadece Ankara ve Ankara’ya dair anıların konuşulmasını istediklerini söyledi.
DOĞDUĞUM YERİ GÖRÜNCE DUYGULANDIM
Söz konusu gruba üye ve doğduğu günden beri İsmet Paşa Mahallesinde yaşadığını söyleyen 46 yaşındaki Mehmet Arabacı ise şu ifadeleri kullandı: “Grupta benim doğduğum yerin eski fotoğrafları paylaşılmıştı, o fotoğrafı görünce çocukluğum aklıma geldi ve duygulandım. Böyle bir grubun olmasından çok mutluyum. Anılarımızı hatırlıyor ve eski günleri tekrar yad ediyoruz. Bu gruba dahil olduktan sonra doğduğum yere ve Ankara’ya yönelik bilmediğim birçok şeyi öğrendim. Daha çok araştırmaya ve okumaya başladım.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum