Eşi benzeri görülmemiş bir av: Avladığı domuz tam 459 kilo çıktı

Eşi benzeri görülmemiş bir av: Avladığı domuz tam 459 kilo çıktı

Tokat’ın Erbaa ilçesindeki avcılar, çiçek tarlasına zarar veren domuzu avlamak için çıktıkları avda rekor kırdı. Erbaa’da yaşanan bu olayda avlanılan yaban domuzunun 459 kilo olduğu belirlendi.

Tokat’ın Erbaa ilçesindeki avcılar, avlanmak için yola çıktı. Her zamanki gibi hobisini yapmak isteyen vatandaşlar, aynı zamanda çilek tarlasına zarar verdiği bilinen domuzu avlamak istediler. Avcılar, normal bir şekilde avına devam ederken karşısına dev gibi bir hayvan çıktı. Yaban domuzu olduğu belirlenen hayvanı avlamak isteyen avcılar, çabalarının sonunda hayvanı avlamasını bildi. Hayvanın büyüklüğünden şaşkına dönen avcılar, tartmak için kafasından aşağı olmak üzere hayvanı ağaca bağladı. Domuzun kilosunu gören ve duyanlar ise şok oldu. Yaban domuzunun 459 kilo olduğu açıklandı.

domuz-2.jpg

ÇİLEK TARLASINA ZARAR VERDİĞİ BELİRLENDİ

Tokat’tın Erbaa ilçesindeki avcıların avladığı 459 kiloluk yaban domuzunun 250 dönümlük çilek tarlasına zarar verdiği açıklandı. Öyle ki tarlaya zarar veren hayvanın avlanması için avcıların Erbaa Kara ve Uçar Avcılar Derneği’nden yardım istediği belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan alınan iznin ardından araziye çıkan avcılar, Turhal Devlet Avlağı bölgesinde uzun takibin ardından domuzu avladı.

domuz-3.jpg

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ YAĞMURU GELDİ

Tokat’taki avcıların avladığı 459 kiloluk dev yaban domuzu, sosyal medyada onbinlerce takipçisi olan hesaplarda paylaşıldı. O paylaşımların altına ise onlarca yorum geldi. Vatandaşlar, domuzu avlayan insanları eleştiri yağmuruna tuttu. İşte o yorumlardan bazıları:

“’Çok merak ediyorum, ne yapacaklar? Kendi halinde yaşayan bir hayvanı, aç kalmazsa bir yere saldırmayan bir hayvanı zevk için neden öldürür bir insan?’

‘Avladınız da ne oldu? Dünyayı kurtardınız sanki’

‘Eline ne geçti şimdi?’

‘Bu kiloda o hayvanın kaçması çok zor. Yalnız abi ülkeyi kurtarmış gibi poz vermiş’”

Öte yandan avcıları takdir eden yorumlarda geldi. Ahmet Engül isimli bir vatandaş, “Avcıyı tebrik etmek lazım. Doğa adına önemli bir avlanma yapmış” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.