Eryamanlılar'dan ulaşım talebi

Eryamanlılar'dan ulaşım talebi

İstasyon Caddesi’nde bulunan Eryaman YHT Garı ile Eryaman arasında toplu taşıma aracı bulunmamasından yakınan yolcular, mağdur olduklarını belirterek, bölgeye otobüs seferleri talep ediyor. Sayfa 7’de

Vatandaşlar, 15 Mart’ta kullanıma açılan İstasyon Caddesi üzerindeki Eryaman Yüksek Hızlı Tren Garı(YHT) ile Eryaman arasında toplu taşıma aracı olmamasından yakınıyor. Mesafenin araçla 10 dakikada alınabildiğini söyleyen vatandaşlar, otobüs ya da dolmuş doğrudan bulunmadığı için birkaç kez aktarma yaparak gittiklerini zaman kaybederken ceplerinden 3,50TL yerine taksi için 20TL çıktığını belirtti. 

10 DAKİKALIK YER 1 SAATE YAKLAŞIYOR

“Elimizde bavullarla iki üç araç değiştiriyoruz” diyen vatandaşlar özel araçla veya taksiyle 10 dakika olan mesafenin toplu taşıma ile 1 saate yaklaştığını belirtti. Etimesgut İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Eryaman YHT Garı’ndan Eryaman’a gidebilmek için ya Sincan’ı ya da Etimesgut çıkışını dolanmak zorunda olduklarını söyleyen vatandaşlar, “Trenden iniyoruz ama Eryaman’a gitmek bizim için zor oluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi veya Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) buraya belirli saatlerde olmak üzere bir ring koyabilir ya da merkezi noktaya servis araçları olabilir. Yetkililerden bu konuda çözüm bekliyoruz” dedi.

HERKESİN ARAÇ YA DA TAKSİ İMKÂNI YOK 

Durağı kullanan öğrenciler gazetemize YHT bilet ücreti ile Gar-Eryaman arası mesafede taksiye aynı para ödediğinden yakındı. Öğrenciler, “Ellerimizde bavullarımız var ve buradan gitmek için 2 ayrı otobüse binmemiz gerekiyor ve buda hayli zor. Ayrıca 3,50 TL’ye gitmek varken 20 liraya yakın taksi parası veriyoruz. Konya’dan geldiğimiz bilet parası ile burada verdiğimiz taksi parası birbirine neredeyse eş değer. Yetkililerin biran önce buraya belirli saatlerde servis aracı koyarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.