Erdoğan-Merkel toplantısında dışarı çıkartılan Adil Yiğit kimdir?

Erdoğan-Merkel toplantısında dışarı çıkartılan Adil Yiğit kimdir?

Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Merkel ile yaptığı görüşmede toplantıdan dışarı çıkartılan Adil Yiğit kimdir? Adil Yiğit'in kim olduğu araştırılıyor.. İşte Adil Yiğit hakkında bilgi..

Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Merkel ile yaptığı görüşmede toplantıdan dışarı çıkartılan Adil Yiğit kimdir? Adil Yiğit'in kim olduğu araştırılıyor.. Erdoğan-Merkel toplantısında dışarı çıkarılan Adil Yiğit kimdir?  Adil Yiğit biyografi, İşte Adil Yiğit hakkında bilgi..

 

Adil Yiğit Kimdir?

Avrupa Sürgünler Meclisi’nin (ASM) kurucu üyelerinden olan Adil Yiğit, “Avrupa Postası” gazetesinin editörlüğünü yapmaktadır. 35 yıldır Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Adil Yiğit 60 yaşında ve Alman vatandaşı olan 4 çocuğu var. 

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) üyesi olan Adil Yiğit sol görüşüyle ve hükümet aleyhinde haberleriyle tanınıyor. Son dönemlerde Hamburg Yabancılar Dairesi tarafından aile birleşmesinin yokluğu ve işsizliği sebep gösterilerek Almanya'dan sınır dışı edilmesiyle gündeme gelmişti.

1980 yılında siyasi nedenlerden dolayı Almanya'ya giden Adil Yiğit, 1983'te Fransa'ya gitmiştir. Daha sonra siyasi iltica talebinde bulunarak Hamburg'ta yaşayan ve sol görüşüyle bilinen TAZ gazetesi'nde görevli Alman eşinin yanına dönmüştür.

1996 yılında bir itirafçının ihbarı sonucu, Adil Yiğit'in adına kayıtlı bir adrese operasyon düzenlenmiştir ve bazı evraklar ele geçirildikten sonra Adil Yiğit aranmaya başlanmıştır. 1998 yılında polis tarafından yakalanan Adil Yiğit 3 yıl hapiste yatmıştır. Bu davadan dolayı mahkeme, Adil Yiğit'in Almanya'daki süresiz oturum hakkını iptal etmiştir.

Adil Yiğit'in 2016 yılında Hamburg'ta düzenenlenen G-20 zirvesine de Erdoğan'ın talimatı üzerine güvenlik gerekçesiyle alınmadığı biliniyor.

Adil Yiğit'in Almanya'daki basın toplantısından çıkartılma anı:

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.