Erdoğan Esad ile görüşecek mi?

Erdoğan Esad ile görüşecek mi?

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Rusya lideri Vladimir Putin ile Moskova’da gerçekleştirdiği sürpriz görüşmenin yankıları devam ediyor. Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Esad ile görüşeceği iddia edildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Esad arasında yapılacak bir zirvenin gündeme geldiğini açıkladı. Peskov, görüşmelerin ardından herhangi bir belgenin imzalanmadığını da vurguladı.

Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecini yöneten iki ülke istihbaratlarının son bir ay içinde üç kritik görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Türkiye Gazetesi’nin aktardığı ve Yılmaz Bilgen imzalı haberde, Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Naryshkin’in Ankara’ya yaptığı özel ziyaret dikkat çekti. Naryshkin’in MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Esad-Erdoğan zirvesine ilişkin tarih, ülke seçimi ve diğer detayları görüştüğü belirtildi.

Başkent kaynakları, Esad ve Erdoğan’ın buluşmasının her an gerçekleşebileceğini ifade ederken, bir süredir ertelenen Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından bu zirvenin de yapılabileceğini öngörüyor. Rusya lideri Putin’in de sürece dâhil olabileceği belirtiliyor. Buluşma yeri olarak Irak seçeneği ilk günlerde gündemde yer alırken, Ankara’nın Türkiye-Suriye sınırında bulunan Kesep Kapısı alternatifini değerlendirdiği ifade ediliyor. Sürecin hızla ilerlediği ve en geç ağustos ayı içerisinde Erdoğan ile Esad’ın birlikte fotoğraf vereceği öngörülüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.