Erden Timur'dan Fred ve Szymanski itirafı

Erden Timur'dan Fred ve Szymanski itirafı

Galatasaray'ın eski Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, geçen yaz Fenerbahçe'ye transfer olan Fred ve Sebastian Szymanski ile ilgilendiklerini belirtti. Erden Timur, iki futbolcunun transferlerinin neden gerçekleşmediğini de açıkladı.

Galatasaray'ın eski Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuğu olduğu programda önemli açıklamalar yaptı.

Timur, "Ndombele, Zaha, Tete transferleri ile Galatasaray'a zarar verdin mi?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"Basitçe söyleyeyim; verdim. Zaha en çok istenilen oyuncuydu. Oyuncu havuzundan bir oyuncu seçiliyor. Ben oyuncu seçmem. Ben seçilen 3 ya da 5 oyuncuya giderim. Scout ekibi ve teknik ekibe 'bonservisli oyuncu alabiliyoruz, bizim harcama limiti sorunumuz yok' desem bambaşka oyuncular vardı listede."

"Zaha, Cyrstal Palace'tan 10.8 milyon Euro maaş teklifi aldı ama şampiyon olabilecek bir takıma gelmek istediği içim bizi tercih etti. Menajerlik ücretini hariç tutun, 7-8 milyon Euro'ya geliyor imza parasıyla buradan aldığı."

"Ndombele'yi kimse seçmedi, ne scout ekibi ne de teknik ekip. Niye aldık, çünkü 8 numara almamız gerekiyordu. Ondan önce Galatasaray'ın sadece bedavaya transfer yapma hakkı vardı. Harcama limiti probleminde şu var; maaşı, imaj hakkına entegre edebiliyorsunuz ama bonserviste imaj hakkı diye bir şey yok. Ancak bunların hepsi bizim Sportif A.Ş. bilançosunun içinde. Bir kısım maaş bir kısım imaj hakkı diye yapabiliyorsunuz, bunu bütün dünyada yapıyorlar. Yeni bir şey değil, normal bir şey."

Fenerbahçe'de forma giyen Fred ve Szymanski ile sarı lacivertli takıma transfer olmadan önce ilgilendiklerini de itiraf eden Erden Timur, bu futbolcularla ilgili ise şunları söyledi:

"Bir sürü oyuncular vardı almak istediğimiz, Fenerbahçe'nin aldığı Fred de dahil. Alamadık çünkü bonservis bedeli ödemek için harcama limitimiz yoktu."

"Bonservis bedeli ödeyemeyeceğimiz için Biz Szymanski ile kiralık anlaşmaya çalışıyorduk. Harcama limiti neden yok, hiçbir şekilde sorulmuyor."

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.