Erbakan, 'Nezaket ve Dürüstlük'le anıldı

Erbakan, 'Nezaket ve Dürüstlük'le anıldı

Milli Görüş Hareketinin kurucu lideri Erbakan Hoca, vefatının 8. yılında ‘Nezaket ve Dürüstlük’ temalı anma programıyla yad edildi.

Programda konuşan SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, Erbakan’ı anlatırken, ‘‘Hedefe giden her yol meşrudur diyerek siyasi rakiplerine karşı yalana ve iftiraya başvurmamıştır. Kendini destekleyene de desteklemeyene de siyasi nezaketle cevap vermiştir” ifadelerini kullandı. 

Saadet Partisi’nin MEB Şura Salonunda düzenlediği programa çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. 

Milli Görüş’ün kurucu lideri Erbakan Hocanın vefatının 8’inci yılı dolayısıyla Saadet Partisi MEB Şura Salonu’nda ‘Nezaket ve Dürüstlük’ başlıklı anma programı düzenledi.

Programa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İran Ankara Büyükelçisi Mouhammad Farazmand, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Abdul Rahim Sayed Can, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Seccad Gazi, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, HÜDA-PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

NEZAKET VURGUSU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bugün Erbakan’ın sahip olduğu nezaket ve asaleti anlamaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuzu üzerinde durarak vurgulamak isterim. Hocamızın nezaketi ile ilgili size onlarca örnek verebilirim. Hiçbir zaman toplum içerisinde ayak ayak üzerinde atarak oturmaz, ceketini iliklemeden toplumun önüne çıkmazdı. Ayrıca sözlerine asla izin almadan başlamaz, teşekkür etmeden de bitirmezdi. Bunlar bireysel özelliklerinin bir parçasıdır. Asıl bugün hatırlanması gereken Erbakan Hocamızın siyasi nezaketidir. Nezaket ve dürüstlük onunla özdeşleşmiştir. Hocamızın en büyük başarısı bu ülke için yaptıkları hizmetlerdir ve bunu yaparken nezaketini korumuştur. Hocamız hiçbir zaman insanları ötekileştirmemiştir. Hiçbir zaman toplumu kutuplaştırmamıştır. Kişilerle değil mücadelesini zihniyetlerle yapmıştır. Siyasi rakiplerini düşman olarak görmemiş, göstermemiş hiç kimseyi bu ülkenin evladı olarak hainlikle suçlamamıştır. Hedefe giden her yol meşrudur diyerek siyasi rakiplerine karşı yalana ve iftiraya başvurmamıştır. Kendini destekleyene de desteklemeyene de siyasi nezaketle cevap vermiştir.”

BAŞBAKAN DEĞİL HOCA 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, “Rahmetli Başbakan ve kabinesinde görev yapmaktan onur duyduğum ama bugün burada yapılan her konuşmada Sayın Başbakan denmedi Hocamız dendi. Bugün siyasette nezaketin, zarafetin ne kadar önemli olduğunu anlamamıza yardımcı olan büyük siyasetçiyi Necmettin Erbakan’ı saygıyla anıyoruz. Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum Necmettin Erbakan’ın en gergin, en kritik günlerde bile vazgeçmediği üslubu bugün daha iyi anlıyorum ki çok kıymetliymiş. Hocamızın sizlere ve bizlere en önemli mirası yerli ve milli olma halidir. Rahmetli Hocamıza bir kez daha sözümüz olsun; bizler milli düşünmeye, milli konuşmaya, milli kalmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

ERBAKAN YOL VE IŞIKTIR

İran Ankara Büyükelçisi Mouhammad Farazmand ise, şunları söyledi:

“Erbakan’ın adını yaşatmak onun uğruna mücadele ettiği idealleri yaşatmaktır. Erbakan’ın adını yaşatmak ilahi şira ve sembolleri canlı tutmak ve yaşatmaktır. Dünyada pek çok siyasi lider gelip geçmiştir. Ancak bir yola dönüşen liderlerin sayısı çok azdır. Merhum Erbakan’da kendi başına yol ve ışık olan liderler zümresindedir.” 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.