Eraslan: Sosyal medya fenomenleri ahlaki erozyona neden oluyor

Eraslan: Sosyal medya fenomenleri ahlaki erozyona neden oluyor

Doç. Dr. Levent Eraslan, sosyal medya fenomenlerinin ahlaki değerlere aykırı paylaşımlar yaparak, çocukları olumsuz etkilediğini söyledi. Eraslan, "Anne ve babalar, çocuklarının paylaşımlarını mutlaka takip etmelidir" diye konuştu.

Sosyal medya ve algı yönetimi üzerine çalışan sosyolog Doç. Dr. Levent Eraslan, sosyal medya fenomenlerinin toplumunun ahlaki değerlerine aykırı paylaşımlar yaparak çocukları olumsuz etkilediğini söyledi.

Eraslan, "Anne ve babalar, çocuklarının sosyal medya paylaşımlarını mutlaka takip etmelidir. Sosyal medyadaki zararlı içerikler kadar fenomenlerin paylaşımlarını da yakından takip etmeli mecburdur." dedi.

HEDEF KİTLESİ ORTAOKUL ÇOCUKLARI

Arslan, sosyal medya formenliğinin ticari boyutunun çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, fenomenlerin birçoğunun sinema filmleri çektiğini söyledi. Levent Eraslan, son dönemde yükselişte olan fenomenleri şöyle değerlendirdi:

"Son dönemde bazı sosyal medya fenomenleri, sinemada yıllarının aktörlerinin ulaşamadığı izlenirliğe ulaştı. Çoğunun hedef kitlesi ortaokul çocukları... Ben Türkiye'nin pek çok yerinde verdiğim konferanslarda bu yaş grubundaki çocuklara önce sosyal medya fenomenlerinin fotoğraflarını gösteriyorum. Herkes tanıyor. Akşama aynı çocuklarının anne-babalarına, sosyal medya fenomenlerinin fotoğraflarını gösterdiğim zaman ise pek azının tanıdığına şahit oldum." 

ÇAĞIN BİR ZORUNLULUĞU

Sosyal medya fenomenlerinin toplumun ahlaki değerlerini erozyona uğrattığını belirten Eraslan , "Sosyal medya fenomenleri çocukları olumsuz etkiliyor. Örneğin; çocuk bu fenomenlerden İngilizce küfür etmeyi öğreniyor. " dedi. Eraslan, Mavi Balina oyununa vurgu yaparak,  ailelerin çocuklarının kullandığı uygulamaları ve internette zaman geçirdiği sayfaları iyi takip etmesinin çağın bir zorunluluğu olduğunu ifade etti. 

EN BÜYÜK GÖREV AİLELERE DÜŞÜYOR

Doç. Dr. Levent Eraslan, çocuklarının sosyal medya kullanımında ön büyük görevin ailelere düştüğünü söyledi. Ebeveynler çocuklarının sosyal medyadaki beğeni ve paylaşımlarının takip etmesinin bir zorunluluk olduğunu ifade eden Eraslan şunları kaydetti: 

"Sosyal medya terörü ve sosyal medya saldırganlığı vardır. Veliler sosyal medya sınırsız bir mecra olmadığının farkında olmalıdır. Anne baba, kaliteli takipçinin öncelikli olduğunun farkında olunmalıdır. Örneğin; 100 bin takipçi değil; bildiğin 150 kişinin takipçi olduğu bir sosyal mecra çocukları, sosyal medyadaki kötülüklerden korumak için daha avantajlıdır." 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.