Engelli vatandaşlardan Kurtuluş'ta sarı şerit çağrısı

Engelli vatandaşlardan Kurtuluş'ta sarı şerit çağrısı

Başkentray Kurtuluş durağı önünde bulunan Naim Süleymanoğlu parkı ve Geçim Sokak’ta, engelli dostu sarı şeritli olmayışı, mağduriyete neden oluyor.

Başkentray Kurtuluş durağı önünde bulunan Naim Süleymanoğlu Parkı ve Geçim Sokak’ta, engelli dostu sarı şeritli olmayışı, mağduriyete neden oluyor.

Alan, 6Nokta Körler Derneği’ne uzanan güzergahta yer alıyor. Burada sarı şeritli kaldırım olmaması, görme engelli vatandaşların zaman zaman yönünü kaybetmesine sebep oluyor. Engelli vatandaşlar ve çevre sakinleri yetkililerden konuya çözüm talep ediyor. 

Son olarak, geçtiğimiz gün yine derneğe gitmek isteyen görme engelli bir vatanda,  park içerisinde yolu bulamadığı için topraklık alana girerek yönünü bulmaya çalıştı. Ancak çevredeki vatandaşların yardımı ile gideceği noktaya varabildi.  

VATANDAŞLARIN YARDIMIYLA YOLUNU BULDU

Geçtiğimiz gün ise yine derneğe gitmek için bu yolu kullanmak isteyen görme engelli bir vatandaşın yaşadığı zor anlar objektiflerimizden kaçmadı.

Etraftakilerden, “İnce yol ne tarafta ben orayı biliyorum beni o yola sokabilir misiniz?” diyerek yardım isteyen görme engelli vatandaş yoldan geçen bir gencin yardımıyla ancak yolunu bulabildi.

Etraftan geçen vatandaşlar ise, “Neden burada engelli yolu yol yok? Bu insanlar ne zorluklar yaşıyor” diyerek duruma tepki gösterdi. Engelli vatandaş ise yine kendince tarif ettiği ince yoldan yürümeye devam etti. 

whatsapp-image-2018-11-01-at-23.59.41-(1).jpeg

BU YOLU KULLANIYORLAR

Geçim Sokak’ta bulunan görme engellilere ait derneğe gitmek isteyen vatandaşların en sık kulladığı güzergah burası. Fakat gerek parkta gerekse cadde ve sokakta hiç bir sarı kılavuz yol bulunmuyor.

Böylesi önemli bir noktada bu yolların olmaması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Etrafta bulunan vatandaşlar engellilerin yaşadığı sıkıntıları görüp yardım etmek istese de o an hiç kimsenin yoldan geçmediği anlarda yaşanabiliyor.

Dumlupınar Caddesi ise bölgenin en işlek yolu olmakla birlikte olası bir tehlikenin de boyutlarını katlar hale getiriyor. 

gecim-sokak.jpg

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.