Endişe veriyor

Endişe veriyor

Ankara Kalesi'ndeki İçhisar Mahallesi Enginar Sokak’ta yıkılmaya yüz tutan tarihi Ankara Evi, koruma altına alınmasına karşın, mahalledeki çocukların oyun yerine döndü.

Ankara Kalesi'ndeki İçhisar Mahallesi'nde Enginar Sokak’ta yıkılmaya yüz tutan tarihi Ankara Evi, koruma altına alınmasına karşın mahalledeki çocukların oyun yerine döndü. Mahalleli, evin tehlike saçtığını belirterek, yetkililerden biran önce eve çözüm bulmalarını istedi.
Ankara Kalesi'nde restorasyonu tamamlanan Dış Kale Mahallesi'nden sonra restorasyon sırasını bekleyen İçhisar Mahallesi'nde İçhisar Sokak'ta, Alitaşı evlerden bazıları yıkılmaya yüz tutmuşken, Enginar Sokak'ta kısmen yıkılan bir evin koruma altına alındığı görüldü.
İçhisar'da Enginar Sokak'ta kısmi olarak yıkılan evin içinde halen eşyaların olduğu görüldü. Etrafı kontrplak ile kapatılan ve uyarı levhaları asılan evi, bazı vatandaşlar ve mahalledeki çocuklar,  arkada kalan sokağa geçmek için kullanılıyor. İçhisar Mahallesi sakinleri, evin bir yılı aşkın süredir yıkık vaziyette durduğunu ancak, yetkililerin restorasyonu gerekçe göstererek evi yıkmadıklarını iddia etti.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.