En sade iftar

En sade iftar

Hacı Bayram Veli Cami'nde düzenlenen 'Ümmet iftarı'na katılan vatandaşlar, hasırların üzerinde oruçlarını simit, hurma ve ayran ile açtı. Etkinlikte, artan israfa dikkat çekilerek, bir günlük de olsa yoksulun halinden anlama fırsatı yakalandı.

'Sabah Namazı Devrimi' isimli hareket, her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen 'Ümmet iftarı' kapsamında 500'ü aşkın Başkentliyi Hacı Bayram Veli Cami'nde bir araya getirdi. 

İSRAFA DİKKAT ÇEKİLDİ

Ramazan ayında bir günlüğüne de olsa aç insanların halini anlamak, lüks sofralardan uzak durmak ve İslam coğrafyasındaki zulme dikkat çekmek için düzenlenen geleneksel iftar programına katılan vatandaşlar ezanın okunması ile birlikte simit, hurma ve ayranla oruçlarını açtı. 'Ümmet iftarı'nda cami avlusuna serilen hasırların üzerinde bağdaş kurarak açılan iftarda, insanlar bir günlük de olsa fakirin, yoksulun halinden anlama fırsatı yakaladı. Ramazan ayında lüks sofralardan kaçınmak gerektiği vurgulandı. Programda aynı zamanda birlik ve beraberlik örneği de gösterildi. 

GÖNÜL SOFRASI

'Ümmet iftarı'na katılan vatandaşlara hitap eden etkinliğin organizatörlerinden Adem Özköse " Burası ümmet iftarı ve sofrasıdır. Bu akşam Ramazan’da bir kereliğine de olsa simit, hurma ve ayranla iftar yapmak için buradayız. Belki bugün diğer günlerdeki gibi midelerimiz dolmayacak ama bu sofra gönül sofrasıdır, gönlümüzü doyuracağız. Dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizi daha iyi anlayacak ve hatırlayacağız. Lüksün zirve yaptığı bir dönemden geçiyoruz ne yazık ki. Afrika'da ekmek ve su bulamadığı için hayatını kaybeden kardeşlerimiz var. Bu akşam bir nebzede olsa onları hissedebilirsek bunun bizim için çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi. 

DÜNYADAKİ DİĞER MÜSLÜMANLAR İÇİN DUALAR EDİLDİ 

İftar programında Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra dünyadaki diğer yerlerde yaşayan Müslümanlar için dualar edildi.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.