En genç vekilden gençlere davet

En genç vekilden gençlere davet

Meclis’in en genç milletvekili 22 yaşındaki Rümeysa Kadak, yeni döneme hızla başlayarak, projesi olan tüm gençleri Meclis’teki makamına davet etti. Bu davetin ardından fikri ve projesi olan pek çok genç, Kadak’tan randevu aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 27. dönem 1. yasama yılı geçtiğimiz cumartesi günü milletvekillerinin ant içmesiyle resmen başladı. Yemin ederek göreve başlayan milletvekilleri Meclis’teki odalarına da yerleşti.  

EN GENÇ VEKİLDEN GENÇLERE JEST 

Yeni döneme en hızlı başlayan milletvekili AK Parti sıralarından seçilen 22 yaşındaki Rümeysa Kadak oldu. TBMM’nin en genç milletvekili Kadak, görevinin resmen başladığı ilk günde makamına geçerek projesi, fikri olan tüm gençleri Meclis’e davet etti. Çiçeği burnundaki genç vekil Kadak, milletvekili makamından çekilen bir fotoğraf ile “Eee gençler ne zaman geliyorsunuz projeleri anlatmaya?” mesajını resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Meclis’in en genç milletvekili Kadak’ın yaptığı bu paylaşım takipçilerinden büyük takdir topladı. 

RANDEVULAR GELMEYE BAŞLADI

Yaptığı bu davranış ile Meclis’in en üretken, en hızlı milletvekili olacağının sinyalini veren 22 yaşındaki milletvekili Rümeysa Kadak’ın bu girişimi sonrası çok sayıda genç, TBMM’nin randevu sistemi üzerinden Kadak ile görüşmek için başvuruda bulundu. 

“OKUYUNCA UTANDIM…”

AK Parti Milletvekili Rümeysa Kadak’ın göreve geldiği ilk günde yaptığı bu girişim sonrası bazı takipçileri ilginç mesajlar paylaştı. Genç vekilin bir takipçisi, “Vekil oldu tabi bu yoğunlukta sıra bize gelmiyor’ diye suizan etmiştim, şimdi bunu okuyunca utandım, hakkınızı helal edin” paylaşımında bulundu. 

RÜMEYSA KADAK KİMDİR?

6 Mayıs 1996'da dünyaya gelen Rümeysa Kadak, Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitim hayatına devam ediyor. Rümeysa Kadak, AK Parti MKYK Üyesi, Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı ve Genç KADEM Proje Sorumlusu görevlerini de sürdürüyor. Son dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi A Takımı kadrosuna Recep Tayyip Erdoğan tarafından dahil edildiği biliniyor. 

“HERKES BİR ÇALIŞIYORSA BİZ GENÇLER 10 ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, milletvekili seçildiği ilk günlerde şu açıklamayı yapmıştı:  
"Çok büyük onur, gurur benim için. Türkiye'nin gençlere en çok değer veren, gençlerin en çok önünü açan partisini temsilen Meclis’te olmak çok büyük bir onur. İnşallah, Cumhurbaşkanı'mızın teveccühlerine ve güvenine layık oluruz. Herkes 1 çalışıyorsa biz gençler olarak 10 çalışacağız inşallah."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.