En fanatik mezar taşı

En fanatik mezar taşı

Dolmak üzere olan Karşıyaka’ya alternatif olarak planlanan Mamak Ortaköy Mezarlığı’nda diğerlerine oranla daha düşük fiyata ve kolaylıkla mezar yeri satın alınabiliyor.

Kapasitesi tümüyle dolmak üzere olan Karşıyaka Mezarlığı’na alternatif olarak planlanan Mamak Ortaköy Mezarlığı’nda insanlar uygun fiyata kolaylıkla mezar yeri ayırtabiliyor.
Ortaköy Mezarlığı, henüz açılalı 3-4 yıl olduğu ve geniş bir alanı bulunduğu için kolayca alınabilen aile mezar yeri fiyatlarının uygunluğu ve ilk görünüşte “değişik” gelen mezar taşlarıyla dikkat çekiyor.

KARŞIYAKA’DA 6 BİN ORTAKÖY’DE 3 BİN

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan Mamak Ortaköy Mezarlığı, ailesi veya eşi yanında mezar yeri ayırtmak isteyenler için Karşıyaka Mezarlığı'na göre oldukça uygun fiyatlarla hizmet veriyor. Ortaköy Mezarlığı’nda şahsa özel aile kabir ayrılması için ödenecek ücret, doluluk oranı çok yüksek olan Karşıyaka Mezarlığı’nın yaklaşık dörtte biri kadar. Karşıyaka Mezarlığı’nda aile mezarlığı olarak ayrılacak mezarlık fiyatı 25 bin TL iken, Ortaköy Mezarlığı’nda bu fiyat 6 bin TL olarak uygulanıyor. Büyükşehir Belediyesi, eş yanı olarak ayrılan mezar yeri için Karşıyaka’da 6 bin TL alırken, Ortaköy’de 3 bin TL ücret alıyor. Bugün Ortaköy’de henüz yeni olmasına rağmen çok sayıda aile mezarı yer alıyor. 

VE FARKLI MEZAR TAŞLARI

Ortaköy Mezarlığı ilk görünüşte “farklı” gelebilen mezar taşlarıyla da dikkat çekiyor. Ortaköy’ün en “fanatik” mezar taşı kuşkusuz, fotoğrafta da görüldüğü üzere, Beşiktaşlı olanı! Yakınları mezar taşına futbol takımı Beşiktaş’ın sembol ve amblemini bastırıp, duygu yüklü şu satırları yazmış: “Canımdan can gitti, bil ki cennete gitti, nefes gibi can gitti, dünyadan bir Mert gitti.” Mezar taşından cenazenin Mert adlı ve Beşiktaş hayranı birine ait olduğu anlaşılıyor. 
Ortaköy’de bir başka mezar taşında, ailenin çok küçük yaşta kaybettiği evlatları için yazdığı duygu yüklü satırlar yer alıyor. Hisli şiirler yazılmış başka pek çok mezar taşı bulunuyor. 

FOTOĞRAFLI TAŞLAR REVAÇTA 

Ortaköy’de özellikle yeni yapılan mezar taşlarında ayrıca, kişinin fotoğraflarına yer veriliyor oluşu dikkat çekiyor. Bu mezar taşlarından sıkça görülüyor. 
Ortaköy’den bir başka fotoğraf karesinde, ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin mezarlıklardaki yerlerini de almaya başladıkları anlaşılıyor.

Feyzullah DOĞRU/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.