En çok göç Etimesgut'a

En çok göç Etimesgut'a

TÜİK tarafından hazırlanan kent içi net göç verilerine göre; Ankara'nın en çok göç alan ilçesi 3 bin 547 kişi ile Etimesgut oldu. Ankara'nın en fazla göç veren ilçesi ise, 811 kişi ile Gölbaşı oldu.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın (ANKARAKA) Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine dayanarak oluşturduğu İstatistiklerle Ankara 2017 raporuna göre; Başkent'in en çok göç alan ilçesi 3 bin 547 kişiyle Etimesgut, en fazla göç veren ilçesi de 811 kişi ile Gölbaşı oldu.

2017 verilerine göre, 5 milyon 545 bin nüfusu ile Türkiye'nin en büyük ikinci ili olan Ankara, kent içi nüfus hareketliğinin en yoğun yaşandığı iller arasında yer alıyor. Temel Göç Gösterilerine göre, Ankara'nın net göç hızı, 1975'ten bu yana binde 3'ün altına düşmezken; son dönemlerde net göç hızının kademeli olarak düştüğü görüldü. Yaş gruplarına göre alınan göç verilen göç verileri incelendiği zaman Ankara'da, nüfus hareketliliğinin en çok olduğu yaş grubu 20-25 yaş grubunun olduğu görüldü. Ankara'nın 25 yaş grubundan aldığı göç ortalama 35 bin iken; yine aynı yaş grubundan verdiği göç ortalama 32 bin dolayında seyrediyor.

NET GÖÇTE ETİMESGUT ZİRVEDE

TÜİK tarafından hazırlanan kent içi net göç verilerine göre; Ankara'nın en çok göç alan ilçesi 3 bin 547 kişi ile Etimesgut oldu. Ankara'nın en fazla göç veren ilçesi ise, 811 kişi ile Gölbaşı oldu. Etimesgut, bir yılda 22 bin 948 göç alırken, 19 bin 401 göç verdi. Gölbaşı ise; 5 bin 958 göç alırken, 6 bin 769 göç verdi.

EN ÇOK GÖÇ ALAN İLÇELER

Net göç verilerine göre, Ankara'nın en çok göç alan ilçeleri Etimesgut, Sincan, Çankaya, Mamak, Keçiören olurken; en fazla göç veren ilçeleri de, Gölbaşı, Kahramankazan, Şereflikoçhisar oldu.

ÇANKAYA ZİRVEDE

Ankara'da kent içi alınan göç verilen göç verileri incelendiğinde, 35 bin 915 kişi ile en çok göç alan ilçe olan Çankaya, yine 33 bin 165 kişi ile en çok göç veren ilçe oldu. Ankara'nın en kalabalık ikinci ilçesi olan Keçiören ise, bir yıl için 25 bin 401 göç alırken, 23 bin 55 göç verdi.

net-goc.jpg

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.