Emsallerine göre bir ilk: Ev sahibi kiracı anlaşmazlığında kaçak elektrik su davası

Emsallerine göre bir ilk: Ev sahibi kiracı anlaşmazlığında kaçak elektrik su davası

İzmir’de yaşayan Eva Başak isimli bir vatandaş, köpeklerine daha iyi bakabilmek için müstakil bir eve kiraya çıktı. Başak, kiraladığı evin elektrik ve su abonelerinin kaçak olduğunu anlayınca ev sahibine dava açtı.

Türkiye’deki ekonomik durumun en çok vurduğu ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarına daha önce örneğine rastlanmayan bir yenisi daha eklendi. İzmir’de yaşayan ve DJ’lik yapan Eva Başak isimli bir vatandaş, köpeklerine daha iyi bakabilmek için müstakil bir eve taşındı. Yeniasir.com’dan Metin Burmalı’nın özel haberine göre bir yıllık kirasını peşin veren Başak’ın beyaz eşyaları zarar gördü. Gerekli incelemelerin ardından kiralık evdeki elektrik ve su aboneliklerinin olmadığı ve kaçak bir şekilde kullanıldığı anlaşıldı. Beyaz eşyaları zarar gören Eva Başak, bir yıllık kira ücretini peşin verdiğini belirterek zararının karşılanması için ev sahibine dava açtı.

EVDEKİ SUYUN KUYU SUYU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İzmir’de DJ'lik yaparak hayatını idame ettiren Eva Başak, bir önceki sene biri yatalak olmak üzere üç köpeğine daha iyi şartlarda bakabilmek için Konak'tan Bornova'daki müstakil eve taşındı. Taşındıktan bir süre sonra beyaz eşyalarının yüksek voltaj nedeni ile arıza yapması üzerine elektrik dağıtım firmasına başvuran Başak, iddiaya göre kullandığı ev elektriğinin kaçak, suyun ise kuyu suyu olduğunu öğrendi. Zararının karşılanmasını talep eden Eva Başak, ev sahibine dava açtı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.