Emniyet'ten abart egzoza geçit yok

Emniyet'ten abart egzoza geçit yok

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’ne bağlı polis ekipleri Başkent genelinde trafikte abart egzoz ile aşırı gürültü yapan araçlara geçit vermiyor.

Başkent polisi yüksek sesli egzoza ve araçlara geçit vermiyor. Son günlerde vatandaşların egzoz sesinden rahatsızlığını sosyal medyada sıkça dile getirmesine polis tepkisiz kalmadı. Ankara genelinde pek çok noktada egzoz nöbeti tutan ekipler kurallara uymayan araçlara ceza kesiyor. Araçları trafikten çekilen sürücülerin tepkisine ise ekipler, “Vatandaşın huzuru için buradayız” cevabını veriyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde ekipler ultra lüks bir aracı çevirmiş ve özellikle sosyal medyada hayli dikkat çekmişti. 

VATANDAŞIN ŞİKÂYETİ ARTMIŞTI

Başkent polisi vatandaşın son günlerde egzoz sesinden dolayı artan şikâyetleri doğrultusunda vatandaşın huzuru için şehrin çoğu noktasında egzoz nöbeti tutmaya başladı. Öncesinde ise Ankaralılar özellikle gecenin geç saatlerinde sokaklarda ses çıkaran araçlardan şikâyetini sosyal medya aracılığıyla dile getiriyordu. Araçlarının egzoz seslerini açan magandalar günün her saatinde vatandaşların huzuruna kast ediyordu. Trafikte ise tehlikeli hareketler yapan bu magandalar polis engeline takıldı. Ceza işlemi uygulayan ekiplere tepki gösteren magandalara ise ekipler, “Bizler görevimizi yapıyoruz. Vatandaşların huzurunu bozmaya hakkınız yok” cevabını verdi. 

ULTRA LÜKS ARAÇLAR DA ÇEVRİLDİ

1-(5)-002.jpeg

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’ne bağlı ekipler hiçbir araca müsamaha göstermedi. Değeri milyonları bulan araçları da çeviren ekipler görevini tam anlamıyla yerine getirdi. Geçtiğimiz günlerde ise Çankaya sokaklarında çevrilen bir lüks araç hem çevredekilerin hem de sosyal medyada görüntüleri görenlerin hayli dikkatini çekmişti. 

AYNI ZAMANDA ARAMA VE AKSESUAR UYGULAMASI

Polis ekipleri çevirdikleri pek araçta aynı zamanda arama yaparken uygunsuz aksesuarlara da kayıtsız kalmayarak ceza uyguladı. Standartlara uymayan araçlar trafikten men edildi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.