EMEKLİYE:  "PARDON"

EMEKLİYE: "PARDON"

Sosyal Güvenlik Kurumu, 2010'da emekli edip, 6 yıldır maaş ödediği Bahri Ata adlı vatandaşa "pardon" deyip, "aslında emeklilik hakkın yokmuş, aldığın maaşları faiziyle iade et" tebliğinde bulundu. Ata şokta.

6 YIL SONRA BÜYÜK ŞOKU YAŞADI
Ankara Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezi, çok tartışılacak bir karara imza attı. 6 bin 500 gün primini doldurup 6 sene önce emekli olan Bahri Ata’yı 19.05.2009- 20.11.2009 tarihleri arasında çalıştığı firmanın kendisini “sahte tescil yaptırdığı” iddiası ile Ata’yı emeklilikten men ettiğini açıkladı. Çalıştığı 6 aylık sürenin primini silen SGK, o boş kalan sürenin doldurulması haline tekrar emekli olacağını açıkladı.
KAFAYI YEDİRDİLER
Aldığı bu kötü haber karşısında adeta dünyası başına yıkılan Bahri Ata şöyle konuştu: “Kaç gündür bu sıkıntılardan dolayı kafayı yiyeceğim. Evimde huzurum bozuldu. Hanımla her gün kavga eder olduk. 6 yıl sonra “sen emekli olamazsın” dediler. 6 yıldır aldığım tüm maaşımı faiziyle istiyorlar. Toplam 150 milyar devlete borcum çıkıyor. Huzur felan bırakmadılar. Bu yanlışlıktan biran önce dönülmesini istiyorum. Böyle bir şey nerede görülmüş.”

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Ankara’daki çeşitli firmalarda 6 bin 500 gün işçi olarak çalışıp 2010 yılında emekliliği hak kazanan Bahri Ata, 1 ay önce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kendisine gönderilen bir tebligatla nedeniyle adeta dünyası başına yıkıldı.
6 YIL SONRA “EMEKLİ DEĞİLSİN” DEDİLER
Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından 7 Mart 2016’da Bahri Ata’ya gönderilen belgede, 2009 yılında çalıştığı özel bir firmanın, Bahri Ata’yı 6 ay sahte tescil yaptığı, bu durumun yapılan incelemeler sonucu tespit edildiği, bu nedenle Ata’nın emeklilikten men edildiği ifade edildi. Emekli olduktan 6 yıl sonra Ata’yı şoka sokan ve emeklilik hakkının elinden alındığını yazan belgede, ayrıca şu ilginç ifadeler de yer aldı: “Bağ-Kur’dan sonra 1260 gün şartını yerine getirmediğiniz için aylığın başlangıç tarihi itibariyle iptal edildiğini, Bağ-Kur’dan sonra 1127 gün sigortalı hizmetinizin bulunduğunu 1260 iş gününüzü tamamladıktan sonra yeniden tahsis talebinde bulunmanız halinde tekrar aylık bağlanacağını bilginize rica ederim.”
BÜTÜN DÜZENİ BOZULDU
Aldığı haber karşısında büyük bir şoka giren Bahri Ata, “Kaç gündür bu sıkıntılardan dolayı kafayı yiyeceğim. Evimde huzurum bozuldu. Hanımla her gün kavga eder olduk. 6 yıl sonra “sen emekli olamazsın” dediler. 6 yıldır aldığım tüm maaşımı faiziyle istiyorlar. Bir de hastane masraflarını da talep ediyorlar. Toplam 150 milyar devlete borcum çıkıyor. SGK’ya gidiyorum; yetkililer, ‘Dava açacaksın mahkemede o dönemde beraber çalıştığın arkadaşlarını şahit olarak göstereceksin’ diyorlar. Ancak, çalıştığım şirket kapandığından dolayı kimseye de ulaşamıyorum. Doğru dürüst muhatap da bulamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Dünyam başıma yıkıldı” dedi.  
MAĞDUR ATA, YARDIM BEKLİYOR
O dönemde 5 bin 200 primle emekli olunmasına rağmen kendisinin 6 bin 500 gün primi olduğunu aktaran mağdur Bahri Ata şunları söyledi: “Emekli olmak için devletin bizden istediği primin fazlasını yatırdım, bir de 6 yıl sonra büyük bir şok yaşadım. Aile düzenim kalmadı, beni kör bir çukura sürüklediler.  Huzur felan bırakmadılar. Bu yanlışlıktan biran önce dönülmesini istiyorum. Böyle bir şey nerede görülmüş” diyerek yetkililerden yardım istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.