Emeklilere ücretsiz hizmet verecek öğrenci yurtları belli oldu

Emeklilere ücretsiz hizmet verecek öğrenci yurtları belli oldu

Yaz tatili yapmak isteyen emeklilere ücretsiz barınma hakkı sağlayacak olan öğrenci yurtlarının listesi açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın daha önce duyurduğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığına ait öğrenci yurtlarında yaz tatili için emeklilere konaklama imkanı sunulacak. Bahse konu yurtlar temmuz ayında emeklilere 1 ay boyunca ücretsiz hizmet verecek.

Bu imkandan yararlanmak isteyen emeklilerim, belirlenen tarihlerde 'ALO GSB' hattı üzerinden başvuru yapmaları gerekecek. Başvurular, rezervasyon sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve emekliler tercih ettikleri bölgede bulunan KYK yurtlarında 5 gün boyunca ücretsiz konaklayabilecekler.

Emekliler İçin Kyk Yurt Listesi Duyuruldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 81 ilde KYK yurtlarının emeklilere hizmete açılacağının açıklanmasından sonra liste de duyuruldu.

Emekli vatandaşlar ön başvurularını 26 Haziran ile 30 Haziran tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapabilecekler. Emekli vatandaşlar 15-19 Temmuz, 22-26 Temmuz, 29 Temmuz-2 Ağustos, 5-9 Ağustos, 12-16 Ağustos tarihleri arasında yurtlarda ücretsiz konaklayabilecekler. Ön başvuru süreci tamamlandıktan sonra Bakanlık emekli vatandaşlara konaklama ile ilgili kısa mesajla ulaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.