Emeklerinin karşılığını aldılar: Servisçiler yola devam ediyor

Emeklerinin karşılığını aldılar: Servisçiler yola devam ediyor

Servis Aracı İşletmecileri Odası, kamu servislerinin dönüş kararını Ulus’a değerlendirdi. Genel Sekreter Lokman Solmaz, sözleşmelerin yeniden ihale edilmesi için büyük uğraş verdiklerini ve haklarını aldıklarını kaydetti.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası Genel Sekreteri Lokman Solmaz, kamu tasarruf tedbirleri çerçevesinde durdurulması planlanan personel servisi sözleşmelerinin yeniden ihale edilebileceği yönündeki gelişmeleri değerlendirdi. Yayınlanan yeni genelge ile kamu kurumlarının personel servisi ihalelerine çıkabileceğini belirten Solmaz, bu kararın esnaf ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Eğer karar değişmeseydi, trafik yoğunluğu, toplu taşıma yükü ve bireysel ulaşım masrafları gibi ciddi sorunlar yaşanacağını vurguladı.

lokman-solmaz-001.jpg

MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası Genel Sekreteri Lokman Solmaz, kamu tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulması planlanan personel servisi sözleşmelerinin yeniden ihaleye çıkabileceği kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yayınlanan yeni genelgeyle, kamu kurumlarının artık personel servisi ihalelerine çıkabileceğini belirten Solmaz, "Bu karardan dönülmesi esnafımız ve vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Uzun süredir beklediğimiz bu kararın ivedilikle uygulanmasını bekliyoruz" dedi. Özellikle esnaftan yoğun talepler aldıklarını ifade eden Solmaz, sürecin hızlı ilerlemesinin hem esnaf hem de kamu personeli açısından önemli olduğunun altını çizdi.

dsdffghjhk.jpg

"MAĞDURİYETLER YAŞANACAKTI"

Söz konusu karardan geri adım atılmamış olsaydı, büyük mağduriyetlerin kaçınılmaz olacağını dile getiren Lokman Solmaz, "Bu yalnızca esnafımızı değil, aynı zamanda kamu personelini ve tüm Ankaralıları etkileyen bir durum olacaktı. Trafik yoğunluğu, toplu taşıma yükü ve bireysel ulaşım masrafları ciddi sorunlar yaratacaktı" şeklinde konuştu. Özellikle kamu personelinin ve vatandaşların bu durum karşısında zorlanacağını belirten Solmaz, "Daha işin başındayken, trafik yoğunluğundan kaynaklanan mağduriyetleri Ankaralılar olarak hepimiz gördük" dedi. Solmaz, bu yanlış kararın düzeltilmesinin hem vatandaşlar hem de esnaf için büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.

fdfg.jpg

“TASARRUF İMKANSIZDI”

Yeni genelgenin yayınlanmasıyla birlikte esnafın büyük bir rahatlama yaşadığını belirten Solmaz, "Aylardır bu konuda yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde, yanlıştan dönüldü. Esnaflarımız bu kararı büyük bir mutlulukla karşıladı" dedi. Lokman Solmaz, hem kamu personeli hem de Ankaralı vatandaşlar için hayırlı bir kararın alındığını ifade etti. Servis araçlarının zaten tasarruf amaçlı bir sistem olduğunu vurgulayan Solmaz, "Zaten tasarruf için var olan bir hizmetten daha fazla tasarruf yapılması mümkün değil. Bu sebeple, bu hizmetin devam etmesi, hem ekonomik hem de pratik açıdan gerekliydi" diyerek kararı desteklediklerini belirtti.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.