Elvankent Minibüs Durağı Başkanı Mazhar İpek: ‘Dağıtım Adil Olsun’

Elvankent Minibüs Durağı Başkanı Mazhar İpek: ‘Dağıtım Adil Olsun’

Elvankent Minibüs Durağı Başkanı Mazhar İpek, çalıştıkları güzergâha 28 yeni özel halk otobüsü daha verildiğini belirterek, ‘‘Her ilçeye 9-10 araç verilirken, bizim de çalıştığımız güzergaha 28 araç verildi. Dağıtımın adil olmasını istiyoruz’’ dedi.

Her gün binlerce Etimesgutluyu gitmek istedikleri yere ulaştıran Minibüsçü esnafı gazetemize konuştu. Elvankent Minibüs Durağı Başkanı Mazhar İpek diğer toplu taşıma araçları ile aynı güzergâhı kullandıklarından dolayı yaşadıkları sıkıntılara değindi. İpek, “Biz konumumuz gereği ara bir semtiz. Ve bir de son yapılan otobüs dağıtımları hepimizin işlerini düşürecek. Bu konuda bizim de fikirlerimiz alınmalı” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden dağıtım ve güzergah konusunda adaletli bir çözüm beklediklerini belirten İpek, “ Sayın Başkan’dan talebimiz adalettir” dedi. 

DAĞITIMDA ADALET SAĞLANMALI  

Büyükşehir Belediyesi’nin bütün semtlere özel halk otobüsü dağıtımında adaletin sağlanması gerektiğini belirten İpek, taleplerini ve sıkıntılarını şöyle ifade etti:
“Konuyu anlaşılır şekilde izah edeyim. Gölbaşı da Elmadağ da sonuç olarak büyük semtler. Hatta o bölgelerde metro ve tren hatları da yok. Bizim dikkat çektiğimiz nokta tam da burası işte. İhtiyaç olan bölgelere toplu taşıma seçeneği kısıtlı olan noktalara yeni dağıtılacak olan özel halk otobüslerinin az sayıda verilirken bizim bulunduğumuz ve metro, tren, özel halk otobüsü, belediye otobüsü gibi seçeneğin çok olduğu noktalara bu otobüslerin fazla verilmesi. Şuan bu bölgeye 28 adet verildi. Ama şuan pek çok semte 9-10 adet otobüsler veriliyor. Burada adaletli bir dağıtım olmadı. Aksi takdirde bizim derdimiz kimsenin ekmeğiyle değil herkes evini geçindirme derdinde.” 

MİNİBÜSÇÜ ESNAFINA DA KULAK VERİLMELİ 

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu düzenlemede kendilerine de fikir sorulması gerektiğini belirten ve bu konuda her zaman bir alternatif üretebileceklerini belirten İpek, “Etimesgut’un en büyük sıkıntısı bulunduğumuz konum itibariyle arada bir durağız. Yani Sincan otobüsü Sincan’ın içini 1-2 km’de geçerken 8-9 km bizim güzergâhımızdan geçiyor. Tabi ki oranın da otobüsü geçecek o zaman güzergâhta bir yer değiştirme olabilir. Aynı güzergahı kullandığımızda herkesin birden işi düşüyor vatandaş da farklı noktalara gitmek güçlük çekiyor. Gelip minibüsçü esnafının sesini dinleyebilirler. Bizlerde onlara fikir verebiliriz. Tren açıldı bizim işlerimi illa ki düştü. Birde geçmiş dönemlerde Eskişehir Yolu’ndan otobüsler çekildi Koru ve Ümitköy metro duraklarına ring araçları verildi o da bizim işlerimizi etkiledi. Birde şimdi yeni verilecek otobüsler aynı güzergahta olacak birde o yüzden işlerimiz düşecek” diye konuştu. 

HER İLÇE KENDİ GÜZERGAHINI KULLANMALI 2009’A KADAR BÖYLEYDİ

Geçmiş dönemlerde güzergâh konusunda bir sıkıntı olmadığını ve herkesin kendi yolcusunu taşıdığını belirten ipek sözlerine şöyle devam etti, “Elvankent minibüsçülerinin rahatsızlığı şöyle. Bizim ana arter iş yaptığımız yollardan Sincan otobüsleri geçiyor. Bizim karnımızı doyurduğumuz Ahi Mesut Bulvarı yolumuz var burası Etimesgut’un ana damar yollarındandır. Birde araç sayıları düşecek dendi. Ancak yeni gelen araçların eski araçların daha büyüğü çok bir şey değişmeyecek bizim açımızdan. Biz ara ilçe olduğumuz için kendimize ait hattımız ve güzergâhımız yok işin en temel sıkıntısı burada. Bizde diyoruz ki bizi bu ara olmaktan çıkartın. Her ilçe kendi güzergâhında çalışsın. Bakın 1999 ile 2009 arası yeşil otobüsler vardı. Ve herkes kendi hattında çalışırdı o zamanlar problem yaşamıyorduk ve hepimiz paramızı kazanırdık. Yine söylüyorum bizim gözümüz başkasının ekmeğinde değil mesele burada adaletli dağıtım olsun. En özet şunu diyebilirim 508 ve 512 numaralı otobüslerle biz aynı hattı kullanıyoruz. Bizde diyoruz ki bu araçlar Sincan’ın hattı ve oranın güzergâhını kullanması ideal olanı. Alternatif olarak Sincan’ın yolu İstasyon Caddesi’nden gidebilirler. Şuan bizde onlarda aynı yollarda gidiyoruz iki tarafında işi düşüyor. Biz Etimesgut onlar Sincan araçları. Bu durum çözüme kavuşturulmalı” dedi. 

DURAĞIMIZDAN 800 KİŞİYE YAKIN İNSAN EKMEK YİYOR

Ankara’nın en uçta duraklarından biri olduklarını belirten İpek, “Bizim durağımızda 58 tane aracımız var. Bende bu durağın başkanıyım. Biz en uzak uçta kalan duraklardan birisiyiz. Araç sahipleri, şoförleri hafta sonu çalışanları 200’e yakın aile buradan ekmek yiyor. Ortalama aileler 3-4 kişi deseniz 750 800 kişiye yakın insan doğrudan buradan geçimini sağlıyor. O yüzden diyoruz ki bizim de sesimiz dinlensin fikrimiz alınsın. Sonuçta herkesin davası ekmek” ifadelerine yer verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.