Eleman BULAMIYORUZ

Eleman BULAMIYORUZ

Ankara’da tekstil sektörünün kalbi olan Balgat’ta hizmet veren firmalar çalışacak eleman bulamıyor.

Balgat’ta bulunan Tekstilciler Caddesi’nde faaliyet gösteren birçok tekstil firması sektörde çalışacak eleman bulamamaktan şikayetçi. Başkent’in tekstil merkezi olarak bilinen Balgat’ta faaliyet gösteren Erzicanlılar Şirketinin Müdürü Ercan Aydın , her yere ilan vermelerine rağmen eleman bulamadıklarını söyledi.

Tekstil sektöründe Ankara’nın İstanbul’un gerisinde kaldığını belirten Aydın,” Burası Ankara'da tekstil alanında önemli bir merkez. Sizin de bildiği gibi Ankara tekstil alanın da İstanbul'un gerisinde kaldı. Ankara esnafı bile İstanbul'u tercih ediyor. Çünkü olanaklar ve ürün çeşitliliği açısından İstanbul daha fazla seçenek sunuyor. Daha ucuz fiyatlara ürün yaptırma imkanı bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla Ankara'da hizmet veren esnaflar da İstanbul'u tercih ediyor. ”dedi.

BİR ÇELİŞKİ VAR

Çalışacak personel bulmakta oldukça zorlandıklarını ifade eden Aydın,” Burada hizmet veren bütün tekstil firmaların temel sorunlarının en başında eleman sıkıntısı geliyor. Her yere ilan veriyoruz. Kapımıza ilan asıyoruz yine de eleman bulamıyoruz. Talep yok başvuru yok. Bizde anlamıyoruz. Ülkedeki herkes işsizlikten yakınıyor. İş var gelin çalışın dediğimizde çalışan eleman bulamıyoruz burada bir çelişki var. Zaten sektörde kalifiye eleman sayısı her geçen gün azalıyor. Tekstil sektörü ülkemizin önemli alanlarından birisi burada devletimizin daha teşvik edici çalışmalar yapması gerekiyor. İşlerimiz ise normal düzeyde devam ediyor. Şükürler olsun. Ancak şunu da belirtelim piyasalarda bir durgunlukta mevcut. Umutluyuz ilerleyen süreçte işlerimiz daha iyi olacaktır.” diye konuştu. 

TANITIM, FUAR ÇALIŞMASI YAPILSIN

 Ankara'da hizmet veren tekstilciler olarak bölgenin desteklenmesini isteyen Aydın, şöyle devam etti: “Burada bizim öncelikli iki sorunumuz var eleman ve park sorunu. Kendi aracımızı çekecek yer bulamıyoruz. Bu da bölgemize zarar veriyor. Müşteri aracını park edemiyor. Umarım bu sıkıntılar bir an önce çözülür. Tekstil de yabancı müşterilerde önemlidir.

Ankara'da hizmet veren tekstilciler olarak yabancı müşterilerin buraya çekimi için bir tanıtım fuar çalışması yapılırsa önemli katkısı olacaktır. Bu alanda bir eksiklik var. Tamam İstanbul tekstil alanında ülkemizin önemli merkezlerinden birisi oldu. Yabancı müşterilerde oraya geliyor ama onların bir kısmını buraya çekmemiz lazım. Biz inanıyoruz ki yapılacak çalışmalarla birlikte Ankara'da tekstil sektörü önemli bir şekilde yükselecektir.” 

 
İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.