Elektrik trafolarını yazı tahtasına çevirdiler

Elektrik trafolarını yazı tahtasına çevirdiler

Mamak Hüseyingazi’de duyarsız vatandaşların, elektrik trafolarını adeta yazı tahtasına çevirmesi çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Başkentin birçok noktasında trafoların vandallar tarafından tahrip edilmesi tepki çekiyor. Hüseyingazi’de objektiflerimize yansıyan kareler içler acısı tabloyu gözler önüne seriyor. Bölgede bulunan birçok trafoyu yazı tahtasına çeviren vandallar trafolara sadece şiir yazmakla kalmıyor, küfür içerikli sözler de yazarak çocuklara kötü örnek oluyor.

TEPKİYE NEDEN OLUYOR

Hüseyingazi’de kendi bilmez kişilerce tahrip edilen trafolar objektiflerimize yansıdı. Mamak’ın birçok noktasında trafolar, yol tabelaları ve okul duvarlarına sprey boyayla yazı yazan vandallar vatandaşın tepkisine neden oluyor. Kamu malına zarar veren vandalların sprey boyayla yazdıkları yazılar bir hayli ilginçken vatandaşlar trafoların boyanmasını istiyor.

YAZI TAHTASINA ÇEVİRDİLER

Bölge sakinleri vandalların gece geç saatlerde sprey boyalarla trafolara yazı yazdığını belirtirken yetkililerden çözüm talep ediyor. Vatandaşlar birçok bölgede trafolar ve okul duvarları üzerinde müstehcen ve küfürlü kelimeler yazdığını da belirterek, yazıların çocuklara kötü örnek teşkil ettiğini belirtiyor. Ayrıca trafoların yazı tahtasına döndüğünü belirten bölge sakinleri, belediye yetkililerinden bu yazıları silmesini istiyor.

BİR AN ÖNCE TEMİZLENSİN

Aynı zamanda görüntü kirliliğine neden olan yazıların öğrencilere ve çocuklara kötü örnek oluşturduğunu belirten bölge sakinleri ise tepkilerini şu şekilde ifade ediyor, “Trafolara sprey boyalarla yazı yazıyorlar. Trafolar tanınmayacak bir hale geliyor. Özellikle genç kesim bu vandallığı yapıyor. Şiir ve sevgi içeren sözler yazıyorlar. Bazı yerlerde küfür içeren sözlerde yazıyor. Çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar. Belediye yetkilileri bu yazıları bir an önce silerek temizlesinler ve bu kişileri tespit edip cezai işlem yapsınlar”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.