El emeğinden feragat

El emeğinden feragat

Siteler'deki mobilya üreticisi Kadir Avşar, doların yükselişi ile hammaddeye gelen zamları, ürettikleri ürünlere müşteri tepkisinden dolayı yansıtamadıklarını belirterek, "Evimize ekmek götürebilmek için biz de el emeğimizden feragat ediyoruz" dedi.

Siteler'de 30 yılı aşkındır mobilyacılık yapan Kadir Avşar, doların artışı ile hammaddeye de gelen zamlar karşısında küçük esnaf olarak zor durumda kaldıklarını belirtti. Gazetemize konuşan Avşar, hammadde tedarikçilerinin yaptığı zamanların artık belli bir seviyede durması için çağrıda bulundu.  

FIRSATÇILIK İDDİASI

"Dolar yükseldiği zaman hammadde malzemelerimize de hemen zam geliyor; ancak dolar düştüğü zaman ise hammadde fiyatı nedense hiç düşmüyor!" diyerek hammadde tedarikçilerine yakınan Mobilya Ustası Kadir Avşar, "Her geçen gün zamlanan hammadde fiyatları belimizi büküyor. Dolar artınca hemen zamlanan malzeme fiyatlarının dolar düşünce de düşmesi gerekiyor; ancak bunu nedense göremiyoruz. Burada bazı tedarikçilerin fırsatçılık yaptığını düşünüyoruz ve devletimizin bu konuya el atmasını bekliyoruz" dedi.  

FİYAT İSTİKRARI ÖNERİSİ

Hammadde malzeme piyasasında çok değişkenlik olduğunu da kaydeden Kadir Avşar, "Bir tedarikçiye gidiyoruz örneğin suntalamın fiyatı 135-140 lira iken başka bir tedarikçide 145 lira. Bir haftada 5-10 TL zam geliyor. Piyasada fiyatlar arasında çok değişkenlik var. Malzeme tedarikçileri kendi aralarında bir fiyat istikrarı yakalaması lazım" diye konuştu. 

EL EMEĞİMİZDEN FERAGAT EDİYORUZ

 

30652898_986538928166849_1446047768406458007_n.jpgHammaddeye gelen zamları kendi ürettikleri malzemelere çoğu zaman yansıtamadıklarını yansıttıkları zaman ise müşterilerden tepki aldıklarını belirten Avşar, "Ürünlere bir zam yapalım müşteri hemen yakınıyor. Müşteri hammaddeye gelen zamlardan habersiz. Müşteri geçmiş yıllarda aldığı ürünleri şimdi ile kıyaslıyor, 'niye pahalıya satıyorsunuz? diye bize veryansın ediyor. Bizim pahalıya sattığımızı düşünüyorlar. Halbuki durum öyle değil. Biz de mecburen eve ekmek götürebilmek için el emeğimizden feragat ediyoruz. Yoksa işin içinden çıkmak mümkün değil" şeklinde konuştu.  

GÜNÜ KURTARMA DERDİNDEYİZ

Şu anda seri imalat yapamadıklarını ve hep sipariş üzerine çalıştıklarını da anlatan Avşar son olarak şunları söyledi: "Seri imalat şu an büyük marka firmaların tekelinde. Büyük firmalar para kazanıyor; ancak bizim gibi arada olanların işi zor. Günü kurtarmanın derdindeyiz. İnanın elimizdeki iş bitecek diye korkuyoruz. Böyle bir mantık olmaz ama işte oluyor. Çünkü arkada işimiz yok. Devletimizin küçük esnafı düşünmesi lazım. Bürokratik olarak zorlanmadan alabileceğimiz teşvikler lazım."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.