Ekonominin bel kemiği

Ekonominin bel kemiği

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik “KOBİ’ler ekonominin bel kemiğidir onların dijitalleşmesi ekonominin büyümesidir” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) KOBİ’leri desteklemek ve teknolojiyle daha fazla kavuşturularak geleceğe hazırlamak amacıyla başlatılan ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in katılımıyla TOBB Genel Merkezi’nde tanıtıldı.
Çelik, “KOBİ’ler ekonominin bel kemiğidir onları dijitalleşmeyle geliştirmek ekonomiye büyük katkı sağlayacaktır” dedi. 

DİJİTAL SKOR UYGULAMASI

TOBB ve Vodafone’nun işbirliği ile KOBİ’lerin dijital durumlarının değerlendirildiği ‘Dijital Skor’ olarak adlandırılan uygulama ile Türkiye’nin iller bazında dijital ihtiyaç haritası ortaya çıkarılacak ve ona göre çözümler aranacak. Sektörlerin de ayrı olarak belirleneceği bu uygulama da KOBİ’ler 7 ilde düzenlenecek dijitalleşme eğitimlerine katılarak danışmanlık ve mentorlük desteği alabilecek. 

DİJİTALLEŞMEYE YOL GÖSTERMEK LAZIM

Tanıtım toplantısında konuşan Bakan Yardımcısı Çelik dünyanın dijitalleşme yönünde çok hızlı olarak ilerlediğini ifade ederek, Türkiye’nin de bilgi ve teknolojiyi iyi kullanarak ilerleyebileceğini söyledi. KOBİ’lerinde Türkiye’de de dünyada da işletmelerin yüzde 80’inden fazlasının KOBİ olduğunu ifade eden çelik, “KOBİ’ler ekonominin bel kemiğidir” dedi. Ayrıca Çelik, “Ben KOBİ’leri çok sık ziyaret ederim dijitalleşmeden haberleri var ancak nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Bu konuda onları daha fazla bilgilendirmek ve yol göstermek gerektiğini düşünüyorum. Yapılan dijitalleşme hareketinin ülke ekonomisine büyük katkısı olacağına inanıyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi. 

TEKNOLOJİ YAKALAYAMAZSAK BÜYÜYEMEYİZ

Teknolojinin günümüzde ülke ekonomilerinin büyümesine doğrudan etki ettiğini belirten Çeliki, “Eğer günün şartlarını ve teknolojiyi yakalayamazsak dünyada geri kalabiliriz. Ülkenin büyümesini de sağlayamayabiliriz buda dünyanın büyüyememesi anlamına gelir. Bugün biz başkalarının ürünlerini kullanıyoruz onlar bizim ürünlerimizi kullanıyor sonuçta aletler dünya insanlığı için kullanılıyor. Bugün devlette de e-Devlet mekanizması işliyoruz e-Ticaret e-Kobi bunlar artık uluslararası işliyor. Dünya dönüşüyor Türkiye dönüşüyor bakışını KOBİ’lerde dönüşüyor dediğimize göre bu projenin önemi görülmektedir” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.