Ehliyet yenileme son gün ne zaman?

Ehliyet yenileme son gün ne zaman?

Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Eski ehliyetlerin 2020’de kullanılmayacağı duyumunu alan vatandaşlar, bugünlerde Nüfus Müdürlüklerine akın ediyor. Ancak duyulanın aksine eski ehliyetlerin süresi 31 Aralık 2020’de son buluyor. 

Bugünlerde hemen hemen her yerde karşımıza çıkan konulardan biri de eski ehliyetlerin 2020 yılında son bulacağı. ‘Ehliyet İçin 2020 Son’ diyerek gerek sosyal medyada ve vatandaşlar arasında konuşuluyor. Bu duyumu alan vatandaşlar, 2019 yılının bitmesine sayılı günler kala bulundukları ilçedeki Nüfus Müdürlüklerine akın ediyor. Ehliyetini değiştirmek isteyenler internet randevu sisteminde Yenimahalle, Çankaya, Keçiören gibi kalabalık ilçelerde randevu bulmakta zorlanırken şehir merkezinden uzak Akyurt gibi ilçelere gidiyor. Peki Ehliyet yenileme son gün ne zaman?

İNTERNET RANDEVULARI DOLU

Eski ehliyeti yenisiyle değiştirmek isteyen vatandaşlar, Nüfus Müdürlüklerinin internet sitesinden randevu alıyor. Ancak kalabalık ilçelerde randevu bulmak pek mümkün olmuyor. 31 Aralık tarihinde eski ehliyetlerin son bulacağını sanan vatandaşlar Nüfus Müdürlüklerine akın ediyor. Gazetemizin soruları sonrası işin aslını öğrenen ve boşa acele ettiğini ifade eden vatandaşlar, “Sosyal medyada 2020’de son yazıyordu. Biz de koştuk geldik. Biraz araştırıp sorunca 2020’nin 31 Aralık’ında sona ereceğini öğrendik. Bu vesile ile değiştirmiş olduk. Baştan bilseydik bu kadar hızlı şekilde değiştirmeye çalışmazdık. Yenimahalle’de randevuyu çok zor buldum. Bazı arkadaşlar Akyurt’a gittiler” dedi.  

ehliyetler-nasil-degistiriliyor,-ehliyet-yenileme-son-gun-ne-zaman, eski-ehliyeti-yenisiyle-degistirmek,-randevu,-eski-ehliyet-nasil-degistiriliyor.jpg

ESKİ EHLİYET NASIL DEĞİŞTİRİLİYOR?

Peki, bu ehliyetler nasıl değiştiriliyor? Yeni ehliyetlerini alacak vatandaşlar için 2 adet vesikalık fotoğraf gerekli. Bu fotoğraflardan 1 tanesi sağlık ocağına diğeri Nüfus Müdürlüğüne veriliyor. Başta Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı’nın sitesinde belirtilen bankalardan birine 15 TL para yatırılıyor. Daha sonra sağlık ocağına giden vatandaşlar gerekli belgeleri alıyor ve 1 fotoğrafı oraya bırakıyor. Bu işlemlerin sonunda yapıldıktan sonra vatandaşlar Nüfus Müdürlüğüne giderek 1 fotoğraf da oraya veriyor ve gerekli işlemlerini yaptırıyor. Yeni ehliyetler 2 gün içerisinde eve kargoyla gönderilirken vatandaşlara kullanabilmeleri için geçici ehliyet belgeleri veriliyor. 

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.