EGO’ya şikayet yağmuru: Ankarakart’a komisyon geldi, tepkiler çığ gibi büyüdü

EGO’ya şikayet yağmuru: Ankarakart’a komisyon geldi, tepkiler çığ gibi büyüdü

EGO Genel Müdürlüğü, çevrimiçi ödemelerde başlatılan komisyon uygulamasından dolayı şikayet yağmuruna tutuluyor. Sosyal medyada tepkiler büyürken, EGO’nun resmi hesabından konuya yönelik açıklama yayınladığı gözlendi.

Ankara, toplu taşıma sisteminde büyük bir dönüşüme sahne oldu. 2013 yılında kurulan sistemin teknolojik açıdan yetersiz kalmasıyla, il genelinde toplu taşıma hizmetlerinde yeniliğe gidildi. Ankaralıların hizmetine sunulan yeni sistem yolculara hızlı ödeme yapabilme, NFC kullanımı, kredi kartı ile ödemenin yaygınlaşması ve anlık takip gibi kolaylıklar sağlayacak.

2-002.jpg

YENİ SİSTEM DEVREYE ALINDI

EGO Genel Müdürlüğü, 20 Haziran’da yaptığı açıklamada yenilenen elektronik ücret toplama sisteminin devreye alındığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yenilenen Elektronik Ücret Toplama Sisteminin entegrasyonu tamamlanmış ve mevcut akıllı ulaşım kartlarının sistemdeki işleyişinin devamı sağlanmıştır. Yenileme sürecinde toplamda 3167 validatör değiştirilmiş, 906 adet sürücü kontrol paneli devreye alınmış ve 100 adet mevcut kiosk ise yeni sisteme entegre edilerek hizmet vermeye başlamıştır. Hali hazırda aktif olarak faaliyet gösteren 120 adet bayi sayısı ise her geçen gün artırılmaktadır. Yenilenen Elektronik Ücret Toplama Sisteminin getirdiği teknolojik yenilikler ile vatandaşlarımıza kullanım kolaylığı ve güvenli yolculuk imkanı sağlanacaktır”

1.jpg

KOMİSYON ALINMAYA BAŞLADI

Toplu taşıma sisteminde yapılan teknolojik güncelleme başkentli vatandaşları sevindirirken, ortaya çıkan bir detay memnuniyetsizliğe yol açtı. Yeni sistem ile birlikte EGO Cep’te uygulaması üzerinden yapılan çevrimiçi yüklemelerde komisyon alınmaya başlandı.

Sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından, EGO Genel Müdürlüğü resmi hesap üzerinden paylaşımların altına açıklama metni göndermeye başladı. Metinde, alınan komisyon ücretinin ABB’ye aktarılmadığı, bedelin aracı banka tarafından tahsil edildiği kaydedildi. 30’u aşkın paylaşıma cevaben gönderilen mesajın tamamı şöyle: “Yenilenen ücret toplama sisteminde online olarak yapılan yüklemelerden alınan komisyon bedeli, bankacılık sistemi içerisinde alınan bir işlem ücretidir. Belirtilen işlem ücreti ilgili bankalar tarafından tahsil edilmektedir. Ego Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi hesaplarına taşımacılık ücreti dışında herhangi bir ücret yatırılmamaktadır”

4-002.jpg

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

EGO Cep’te üzerinden yapılan çevrimiçi yüklemelerde komisyon kesildiğini gören Ankaralı vatandaşlar, X hesapları üzerinde ABB’ye tepki gösterdi. EGO’nun ilgili komisyon ücretinin banka tarafından kesildiğini duyurmasına rağmen paylaşımlar dinmiyor. Öne çıkan ve EGO’nun cevap metni yayınladığı bazı şikayetler şöyle:

-“Uygulamadan karta para yüklerken komisyon kesiyor. Hiç adil bir uygulama değil. Komisyon tahsilatını sonlandırın lütfen”

-“Daha önce Ego otobüs kartına yükleme yaptığımızda herhangi bir hizmet bedeli alınmazken, yeni kurulan sistemde Ego otobüs kartına her yükleme yaptığımızda kesinti yapılmaktadır. Vatandaşa yüklenilen ekstra masraf birilerine rant olarak yansımaktadır”

-“Karta yükleme yapılırken neden komisyon kesiyorsunuz? Değişim adı altında gizli zam mı yansıtıyorsunuz?”

-“Ankara Büyükşehir Belediyesi, AnkaraKart online bakiye yüklemede 4.99 TL işlem ücreti talep ediyor. Önceden böyle bir uygulama yoktu, bu uygulama yeni çıkmış. Zaten ulaşım ücreti veriyoruz. İptal edilmesini talep ediyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.