EGO toplu ulaşıma zam yapmamak için direniyor

EGO toplu ulaşıma zam yapmamak için direniyor

Büyükşehir Belediyesi akaryakıt ücretlerindeki yükselişe rağmen, zarar etme pahasına toplu taşıma tarifelerine zam yapmamak için direniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi akaryakıt ücretlerindeki yükselişe rağmen EGO tarifelerine zam yapmamak için direniyor. Mansur Yavaş yönetimindeki ABB, yerel seçimlerin üzerinden 2 ay geçmesine pozisyonunu koruyor. Yavaş’ın halkçı tavrı başkentli vatandaştan büyük takdir topluyor.

Ankara’da 24 Temmuz 2023’ten beri fiyat tarifesi değişmeden devam ediyor. Vatandaşlar tam biniş için 15, indirimli biniş için 7 buçuk lira ödüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi o dönem zammı başka çaremiz kalmadı diyerek duyurmuştu.

otobus.jpg

YÜZ MİLYONLARCA LİRA ZARAR EDİLDİ

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “EGO Genel Müdürlüğü, kötü ekonomik koşullarda vatandaşların yanında olabilmek adına bilet ücretlerini düşük seviyede tuttuğu için aylık 300 milyon TL zarar etmekte, bu zarar ABB’nin diğer bütçe kalemlerinden karşılanmaktadır. Sadece son bir hafta içerisinde yapılan akaryakıt zamlarının faturası aylık 300 milyon TL zarara ilave 20 milyon TL olacaktır”

KAMUOYU İLE PAYLAŞILMIYOR

EGO Genel Müdürlüğü yaklaşık bir yıldır gelir-gider bütçe gerçekleşmeleri ve bütçe dengesi istatistiklerini kamuoyu ile paylaşmayı durdurdu. Son olarak 2023 Temmuz ayında verileri açıklayan ABB’nin ulaşım kaleminde düzenli olarak zarar ettiği biliniyor. EGO, yaptığı son basın açıklamasında yine zarar ettiğini açıklamıştı.

metor.jpg

EGO’NUN ZARARINI ABB KAPATIYOR

Metinde şu ifadelere yer verilmişti: “2023 yılı Temmuz ayında 480 milyon 700 bin TL gelir, 539 milyon 300 bin TL gider gerçekleşmiş, bütçe 58 milyon 600 bin TL açık vermiştir. Aynı ayda EGO Genel Müdürlüğü, Otobüs/Metro/ANKARAY yolcu taşımalarından sadece 191 milyon 300 bin TL gelir elde edebilmiştir. Temmuz ayı içerisinde ABB bütçesinden Kuruluşumuza 245 milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Bu destekleme ödemesi hariç tutulduğunda EGO Genel Müdürlüğünün Temmuz ayı bütçe açığı (zararı) 303 milyon 600 bin tl seviyesinde gerçekleşmiştir”

ego.jpg

SON 11 AYIN VERİSİ YOK

EGO Genel Müdürlüğü bütçe açığının Ocak-Temmuz (2023) ayları arasında 2 milyar 066 milyon 900 bin TL olduğu ve bu açığın tamamının ABB tarafından karşılandığı öğrenildi.

Son 11 aylık süreçte EGO’nun gelir-gider bütçe gerçekleşmeleri ve bütçe dengesinin durumu hakkında bilgi bulunmuyor. Daha önceki dönemde bütçe verileri her ay düzenli olarak paylaşılıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum