Eğitim İçin Ziraat Fakültesi Şehrin Dışına Taşınmalı

Eğitim İçin Ziraat Fakültesi Şehrin Dışına Taşınmalı

Ankara ve Keçiören trafiğine çözüm olması için Fatih Köprüsünün yanına yapılan Yeni Keçiören Bulvarı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesindeki uygulamalı eğitimi bitirdi. Yetkililer, sağlıklı eğitim için ziraat fakültesinin şehrin dışına taşınmasında hem

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Trafik sorunu yaşayan Keçiörenlilerin derdine derman olmak için yapılan Yeni Keçiören Bulvarı bir sorunu da beraberinde getirdi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi sınırları içerisinde geçen Yeni Keçiören Bulvarı fakültedeki uygulamalı eğitimi bitirdi. Sağlıklı eğitim alamayan öğrenciler duruma tepki gösterirken akademisyenlerde fakültenin şehir dışına taşınması gerektiğini savundu.

DIŞARIDAN ESRAR EKİLMİŞTİ

Şartlar nedeniyle zaten doğru düzgün eğitim alamayan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri yeni yapılan yolla birlikte eğitimin tamamıyla bittiğini belirterek, “Biz burada denemeler gerçekleştiriyoruz, arabayla geçerken bir amca sigarasını bizim çalıştığımız tarlaya attığı zaman bütün emeğimiz gidecek. Eskiden de güvenli bir yer değildi ama yolun yapılmasıyla birlikte iyice tehlikeli bir yer oldu. Geçen sene buraya dışarıdan esrar ekmişler ve bunu öğrenciler fark etti ve söktürüldü. Şimdi durum daha kötü çünkü hiçbir güvenlik önlemi yok, her şeyi yapabilirler. Yol Ankara ve Keçiören halkı için çok önemli ama biz artık burada eğitim yapamaz seviyeye geldin onun için biran önce fakültemiz taşınmalı” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN İÇİNDE ZİRAAT OLMAZ

Egzoz gazlarının, kükürt dioksinlerin bitkilere vereceği zararı da düşünen bölüm hocaların fakültenin artık şehrin içinden taşınarak Haymana, Polatlı gibi yerlere götürülmesi talebinde bulunuyor. Ziraat konusunda bilimsel çalışmanın Dışkapı’da bulunan fakültede olmayacağını söyleyen hocalar, “Haymana’da bir çiftliğimiz var, buradaki bütün binaların oraya taşınması gerektiğini düşünüyoruz” görüşünde bulundu.

ZİRAAT EĞİTİMİ BURADA BİTTİ

Ziraat fakültesi mantığına uygun bir yerleşimin Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde mevcut olmadığını söyleyen yetkililer, artık ziraat fakültesinde eğitim verilemez seviyeye gelindiğini söyledi. Bütün yetkinin rektörlüğe ait olduğunu söyleyen bölüm akademisyenleri en çok ulaşımdan şikâyet edildiği için fakültenin taşınmadığını belirtiyor. Ulaşım sorununun servislerle çözülebileceğini belirten hocalar yetkililerden ziraat derslerinin randımanlı şekilde devam etmesi için çözüm bekliyor.    

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.