Eğitim- Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak seçimlerde yeniden aday oldu

Eğitim- Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak seçimlerde yeniden aday oldu

Eğitim- Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, Kasım ayında yapılacak 5. olağan kongrede yeniden aday olacağını açıkladı.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim- Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, Kasım ayında yapılacak 5. olağan kongrede yeniden aday olacağını açıkladı. Haşlak, Beşevler’deki Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirdiği basın açıklamasında üyelerden destek istedi. 

4 YILI BAŞARI İLE GERİDE BIRAKTIK 

Şube başkanlığı görevini 2014 yılında bu yana başarılı bir şekilde yürüttüğünü hatırlatan Yüksel Haşlak’ın konuşması özetle şöyle: “Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği son dört yıl içerisinde, her alanda olduğu gibi sendikacılıkta da çok çetin günleri geride bıraktık. Ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiği, küresel güçlerin, ülkenin varlığını tehdit ettiği bir dönemde, ülkenin en büyük sendikası olan Eğitim Bir-Sen’in yöneticisi olmanın sorumluluğu ile 4 yılı geride bıraktık”

HER TÜRLÜ ALÇAK GİRİŞİMDE BULUNULDU

“Bu sorumluluğu üstlendiğimiz dönem içerisinde; ülkemiz hainlerin fiili işgal girişimine maruz kalmış, kamu kurumları ve kamu görevlileri üzerinden işletilmeye çalışılan bir planla, çalışma hayatında büyük yıkım ve huzursuzluk yaşanmıştır. Kamu görevlisi kisvesi altında devleti ele geçirmeye çalışanların ihaneti nedeniyle birçok kişinin mağduriyet yaşadığı, yıpranmış kamu kurumları, zedelenmiş adalet duygusu, bozulmuş iç barış ve dolayısıyla zayıflatılmış ve küçülmüş bir Türkiye hedefi için her türlü alçakça girişimde bulunuldu”

OLAĞANÜSTÜ ÇABA GÖSTERDİK

Kurulduğu günden beri kurucu iradesinin keskin ferasetiyle mayalanan Eğitim-Bir-Sen camiası, üyelerinin ve kamu çalışanlarının sosyal ve mali haklarının yanı sıra ülke üzerinde yapılmaya çalışılan operasyonlara karşı da kayıtsız kalmadı. Yarım milyona yaklaşan üyesiyle adeta ülkede sigorta görevini ifa eden sendikamızın bu kritik döneminde, Ankara 1 No’lu Şube’mizde sorumluluğumuzu yerine getirmek için olağanüstü çaba gösterdik”

GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK

“Ülkedeki olağanüstü koşullarda sendikacılık yapmanın zorluklarına rağmen bir taraftan ülkeye ve topluma karşı görevimizi bihakkın yerine getirirken, diğer taraftan da üyelerimize ve teşkilatımıza karşı sorumluluklarımız yerine getirmeye çalıştık. Haksızlığa, iftiraya uğrayan üyelerimiz ve yöneticilerimiz oldu. Üye ve yöneticilerimize yönelik bu saldırılara karşı sonuna kadar mücadele ettik. Tüm kamu görevlilerinin sosyal ve mali haklarıyla ilgili mücadeleler verdik. 2014 yılında 3,170 olan üye sayımızı, % 62 arattırarak 5.079’a yükselttik.

ORTAK AKIL İLE ALINAN KARAR 

“4 yıllık zor ve yoğun sendikal çalışmalarımızın ardından bugün, sendikal sorumluluğumuza ilişkin yeni bir dönemin arifesindeyiz. Şube yönetim organları ve şube başkanlarımız ile yapılan istişareler sonucu Kasım ayında yapılacak olan şubemizin olağan kongresinde, ekip arkadaşlarımızla beraber yeniden aday olmamız yönünde güçlü bir kanaat oluştu. Yüklenmemiz gereken bu sorumluluktan kaçmanın doğru olmadığını düşündüğüm için yeniden aday olmaya karar verdim.”

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.