Dünya basını bizi konuşuyor

Dünya basını bizi konuşuyor

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı mağlup etmesi, dünya basınında yer aldı. Özellikle Arda Güler'in yeteneği ve Merih Demiral'ın golleri öne çıkarıldı.

Dünya basını Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin başarısını yazdı. Merih Demiral ve Mert Günok'un performanslarından övgüyle bahsedildi.

Guardian gazetesi, Türkiye-Avusturya maçına ilişkin iki yazı kaleme aldı. Yazılardan birinde yalnızca genç yeteneğimiz Arda Güler’e odaklanıldı.

Maçı Leipzig'de stadyumda izleyen Jonathan Liew’ün yazısında "Heyecan verici yıldız Güler, bir bitiriciye dönüşürken Türkiye’nin nesiller sonra en büyük gecesine şeflik etti" ifadeleri yer aldı.

"GÜLER'İN NELER YAPABİLECEĞİNİ BİLİYORDUK"

Liew, yazısında Arda Güler’in Fenerbahçe ve Real Madrid’deki performanslarına pozisyonlar üzerinden göndermeler yaptı. Yazıda ayrıca şunlar yer aldı:

“Maçın 59. dakikasıydı. Bir korner atılacaktı ve Arda Güler topun başına geçti. Stadyumdaki en hararetli Avusturya taraftarının bulunduğu bölgeye yaklaşırken üzerine plastik bira bardakları yağmaya başladı. Gece boyu yağan yağmur zirveye ulaşmıştı. Türkiye 1-0 öndeydi ve Güler topun başında yalnızdı. Elini havaya kaldırdı ve salladı ama bu hareket boğuluyorum demek için değildi.

“Güler’in neler yapabileceğini elbette biliyorduk. Çalıştırıcıları ve takım arkadaşlarının övgüleri, Gürcistan’a attığı gol, Madrid’de sezon biterken parlaması… Futbol topuyla neler yapabileceğini biliyorduk ama bilmediğimiz şey bunu ne zaman yapabileceğine ilişkindi.

"AVRUPA'NIN EN PARLAK GENÇ OYUNCUSU"

“Bilmediğimiz kısım; cezalı Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda, en büyük futbol sahnelerinden birinde, turnuvanın en iyi takımlarından birine karşı, Avrupa'nın en parlak genç oyuncularından biri lider olabilecek miydi? Heyecan verici yıldız, bitirici olabilecek miydi? Cevabımızı saniyeler içinde aldık.

Yine Guardian'dan Nick Ames'te Mert Günok’un kurtarışını “mucize” olarak tanımladı. Yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Maçın tamamı epik bir kaliteye sahipti ve Türk futbol tarihine geçecek bir an sonucu belirledi. Türkiye, stadyumdaki dumana, ağır yağmura, sağır edici ıslığa ve arka arkaya gelen Avusturya ataklarına karşı üstünlüğünü korumaya çalışıyordu. Alexander Prass, daha çok umutla, içeriye doğru derin bir top havalandırdı. Top Christoph Baumgartner’ın yönüne ilerliyordu ki o da kendisini tutan oyuncudan kurtuldu ve Leipzig gökyüzüne yükseldi. Heyecan fırtınası için sahne hazırdı. Kafa vuruşunda yanlış olan az şey vardı; topu yere vurdu ve sekerek hızla havalandı. Mert Günok’un nasıl olup da bu topu çeldiği bir bilinmezlik konusuydu. Artık kutlamalar başlayabilirdi.”

"GÖREN HERKESİN HAFIZASINDA YER EDECEK"

BBC'de "Mert Günok'un muhteşem kurtarışı Christoph Baumgartner'ın eşitlik golünü engelledi" dedi. Yazıda şunlar yer aldı:

Gordon Banks'in 1970 Dünya Kupası'nda Pele'nin golünü kurtardığı an 'yüzyılın kurtarışı' olarak biliniyor - peki buna benzer bir kurtarış daha gördük mü? Bu kez Guadalajara'nın kavurucu sıcağında değil de Leipzig'in sağanak yağmurunda yaşanan sahne, milli kaleci Mert Günok'un sıçrayarak Christoph Baumgartner'in kafa vuruşunu engellemesi ve golü, gören herkesin hafızasında uzun süre yer edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.