Dumankent Mescidinde, imamdan örnek çalışma

Dumankent Mescidinde, imamdan örnek çalışma

Mamak Dumankent Mescidi imamı, toplumsal farkındalık için örnek bir çalışmaya imza atıyor. Günlük hayattan, namazda uyulacak kurallara kadar birçok konu hakkında önemli bilgiler içeren yazılar mescidin imamı tarafından yazılmış.

img_20190126_192942.jpgMamak Dumankent Sitesi Mescidi duvarlarında bulunan yazılar cemaatin dikkatinden kaçmıyor.

İmam ‘Bu yazıyı oku’, ‘5 dakikanı buraya ayır’ gibi cümlelerle yazıları daha dikkat çekici hale getirirken cemaat ise bu yazılara kayıtsız kalmıyor. 

MESCİDE GELİRKEN GÜZEL GİYİNİN

Mescit imamının dikkat çektiği konulardan birisi de sarımsak, soğan yiyen bir kişinin camiye gelmesi, camiye gelirken nasıl giyinilmesi gerektiği.

Dumankent Mescidi imamı bu sorunlara kutsal kitabımız Kur’an ı Kerim’den A’raf Suresi 31. ayetiyle açıklama getirerek, “Ey Âdemoğulları, her namaz vaktinde mescide giderken süsünüz olan elbisenizi giyinin. Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü israf edenleri Allah sevmez” yazısını paylaşmış. 

img_20190126_193617.jpgCAMİ GİRİŞİNDE ÖNEMLİ MESAJLAR

Caminin girişinde toplumsal hayata yönelik konulara ayet ve hadislerle dikkat çeken camii imamı duvarları bu yazılarla kaplamış. Cemaat ise bu yazılardan memnun. Gündelik hayatta pek çok sorunun cevabını duvarlardaki yazılardan bulabiliyor. Ayrıca duvarlarda pek çok mesaj içeren kıssadan hisse bulunuyor.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.