Düğünlerde gündem altın fiyatları

Düğünlerde gündem altın fiyatları

Geçtiğimiz yıl düğünlerde en çok takılan çeyrek altının fiyatı 246 lira iken, bugün 320 lira civarında. Son zamanlarda çeyreğin yerine tercih edilen gram altının fiyatı da bir önceki yıla göre 45 lira artarak 189 liraya yükselmiş durumda.

Yaz ayları ile başlayan düğünlerin bugünlerde tek konuşulan konusu altın fiyatları. Geçtiğimiz yıla göre hayli artan fiyatlar vatandaşı zorluyor. Geçen yıl ki fiyatlar ile karşılaştırma yapanlar, “Umarız daha fazla artmaz” diyerek temennilerini dile getiriyor. Geçtiğimiz yıl düğünlerde en çok takılan çeyrek altının fiyatı 246 lira iken bu yıl 320 liradan satılıyor. Çeyreğin yerine almaya başlayan gram altının fiyatı ise bir önceki yıla göre 45 lira artarak 189 liradan alıcı buluyor. Bazı vatandaşlar ise artık altın yerine para takmayı tercih ediyor. 

DÜĞÜNLERİN GÜNDEMİ ALTIN FİYATLARI

bugünlerde neredeyse her hafta sonu düğünler vatandaşın önüne sıralanıyor. Hatta yer bulamayan çiftler düğünlerini hafta içi bile yapar halde. Ancak düğünün güzelliği ve mutluluğu konuşulduğu kadar altın fiyataları da bu günlerde en çok konuşulanlardan. Hediye olarak altın takmak isteyen konuklar düğüne gelirken karşılaştıkları rakamlarla karşı şaşkınlıklarını dile getiriyor. Uzun zamandır altın almadığını söyleyen bir vatandaş, “Bu kadar arttığını bilmiyordum. Uzun zamandır altın almamıştım. Umarım daha fazla artmaz” temennisinde bulundu. 

1 YILDA ÇEYREK ALTINDA 74 TL ARTIŞ 

son bir yıla baktığımızda ise altın fiyatları en az gram altında 45 TL artış en fazla ise Cumhuriyet altının da 295 TL artış göstermiş. Diğer altın fiyatları ise geçen sene bugün ile karşılaştırdığımızda şu şekilde: 
2017 yılının Temmuz ayında Çeyrek Altın 246 liradan satılırken bugün 320 liraya satılıyor. Fark ise 75 lira civarında. Düğünlerde yavaş yavaş çeyreğin yerini almaya başlayan gram altının fiyatı ise geçen sene 146 lirayken bu yıl 189 liraya gelmiş durumda. Daha çok düğün sahiplerini ilgilendiren 22 ayar bileziğin gram fiyatı geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 142 lira iken bu yılın Temmuz ayında 184 liradan satılıyor. Daha çok yatırım amaçlı alınan Cumhuriyet altını ise fiyatı en çok artanlardan. Geçen yıl 995 liradan alıcı bulan Cumhuriyet altını bugünlerde 1290 liradan alıcı buluyor. 

ÇEYREK YERİNE GRAM YA DA PARA

Yükselen çeyrek altının fiyatına ise vatandaş kendine göre yine bir çözüm bulmuş durumda. Eskiden para yerine altında tak söylemi olduğunu belirten vatandaşlar artık altın yerine para tak formülünü uyguladıklarını söylüyor. Vatandaşlar 320 lirayı bulan çeyrek altın yerine yaklaşık 190 lira olan gram altın takıyor. Bazı vatandaşlar ise , “Çeyrek alamıyoruz gram da ayıp oluyor düşüncesine kapılıyoruz. En iyisi 200 lira para takmak” diyerek düğünlerde altın yerine para takmayı tercih ediyor.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.