Dört GÖZLE BEKLENİYOR

Dört GÖZLE BEKLENİYOR

BAŞKENTLİLER yapımı devam eden BAŞKENTRAY projesinin tamamlanmasını dört gözle bekliyor. Öyle ki, projenin Cebeci ayağındaki inşaat çalışmaları pekçok vatandaşça büyük bir heyecanla izleniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından yapımına başlanan BAŞKENTRAY Projesi hızla ilerliyor. 
BAŞKENTLİLER yapımı devam eden BAŞKENTRAY projesinin tamamlanmasını dört gözle bekliyor. Öyle ki, projenin Cebeci ayağındaki inşaat çalışmaları pekçok vatandaşça büyük bir heyecanla izleniyor. Cebeci’de çalışmaları yerinde izleyen vatandaşların kaynak yapan işçileri büyük bir merakla takip etmeleri objektiflerimize takıldı.   

HATLAR BİRBİRLERİNDEN AYRILIYOR
BAŞKENTRAY Projesi kapsamında Ankara-Behiçbey arasında 6 yol, Behiçbey-Sincan arasında 5 yol, Ankara-Kayaş arasında 4 yol yeniden inşa edilecek. Proje ile hızlı tren, konvansiyonel ve banliyö hatlarının birbirinden ayrılması planlanıyor. 

YILLIK 60 MİLYON YOLCU
Bu kapsamda tüm istasyon ve peronlar metro standardında yeniden inşa edilerek; tüm hemzemin geçitlerin kaldırılıp alt /üst geçitlerin yapımı ve yeni banliyö dizilerinin hizmete alınması düşünülüyor. 

2 DAKİKADA 1 BANLİYÖ SEFERİ 
BAŞKENTRAY’ın Başkent’in diğer toplu taşım sistemiyle de entegre edilerek, yıllık yolcu sayısının 15 milyondan 60 milyona çıkarılması hesaplanıyor. Bu her 2 dakikada bir banliyö seferi yapılması anlamına geliyor. Başkentray’ın 1. etabı kapsamında, Ankara-Marşandiz arasında 2 hat, Marşandiz-Sincan arasında ilave yeni bir hat, Lale ve Hava duraklarında karayolu altgeçit inşaatı ve elektromekanik sistemlerin inşaatları gerçekleştirilecek.

Colin-Savronik-GCF konsorsiyumunun gerçekleştireceği projenin bütünüyle 14 ayda tamamlanması planlanıyor. TCDD benzer şekilde, İstanbul’da Marmaray, İzmir’de Egeray projelerini de yürütüyor. 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.