Don hamsiye dikkat!

Don hamsiye dikkat!

Ulus Hali’nde balıkçı Faruk Özdemir 5-10 liraya satılan hamsinin buzhane olduğunu ifade ederek, “Ucuz hamsiler geçen senenin buzhane malıdır. Pişirirken çok ağır kokar ve tadı acı olur” dedi.  

Bu yıl hava sıcaklıklarının normal değerler üzerinde seyretmesi balık tezgâhlarında fiyatları da ısıttı. Daha soğuk yerlere göç eden balıklar ağlara takılmazken az miktarda takılanların fiyatı ise, iyiden iyiye yükseldi. Geçen yıla oranla bu sene balık fiyatları kilogram başına hemen hemen 10 daha fazlasına satılıyor. Gazetemize konuşan Ulus Hali esnafı balıkçı Faruk Özdemir, “Hamsi soğuk yerlere kaçtı. Elde az kaldı onun fiyatı 25-30 lira. Hamsinin fiyatının artması bütün balıkların artması demektir ”dedi. Özdemir, 5-10 liraya satılan hamsinin geçmiş yıllara ait donmuş balık olduğunu ifade ederek, “Don balık pişirirken çok ağır kokar ve tadı acı olur” ifadelerine yer verdi. 

don-balik,-balik-fiyatlari,-ulus-hali,-balikci,-faruk-ozdemir,,.jpg

BALIKLAR KİLO BAŞINA 10 LİRA ARTTI 

Fiyatlar hakkında bilgi veren balıkçı Faruk Özdemir, “Geçen sene hamsinin fiyatı 20 lira civarındaydı. Hamsi hava sıcak olduğu zaman soğuk yerlere göç ediyor. Hamsinin fiyatı artarsa bütün balıkların fiyatları artar. Geçen seneye göre bütün balıklarda 10 liraya yakın artış var. Çupra levrek geçen sene 20 liraydı bu sene 35-40 lira civarında. İstavrit 7 liraydı bu sene 15 lira civarında. Deniz levreği 35 lira çiftlik levreği 25 lira. Yine balık severlerin en çok tercihi olan uskumrunun kilosu 20 lira. Ama deniz levreğinin lezzeti çiftlikten çok daha güzel olur. Norveç somonun fiyatı da kura bağlı olduğu için çok arttı. Onun fiyatı da 80 liradan 120 liraya kadar çıkıyor” ifadelerine yer verdi. 

don-balik,-balik-fiyatlari,-ulus-hali,-balikci,-faruk-ozdemir,,,.jpg

TUZLU SU VERİLİYOR BOYA YALAN 

Balık üzerinde oyunlar oynandığına dikkat çeken balıkçı esnafı balıkların solungaçlarının boyandığı iddiasına da şu cevabı verdi:

don-balik,-balik-fiyatlari,-ulus-hali,-balikci,-faruk-ozdemir,,,,.jpg

“Biz sürekli tuzlu su veriyoruz. Bu balıkları kim boyayabilir. Bazıları bu balık üzerinde oyun oynuyor. Millet başka yerlere yönelsin istiyorlar. Ayrıca bu ucuza hamsi satan marketler kampanya diyorlar vatandaşı çağırıyorlar. Onlar hep geçen senenin buzhaneden çıkma balıkları. 5 liraya hamsi mi olur? Vatandaş balığın en tazesini en kalitelisini Ulus Hali’nden yer.

don-balik,-balik-fiyatlari,-ulus-hali,-balikci,-faruk-ozdemir,,,,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.