Dolmuşların koltuk sayıları artırılsın

Dolmuşların koltuk sayıları artırılsın

Trafik cezaları nedeniyle dolmuşçular son günlerde ayakta yolcu almamaya başlayınca binecek araç bulmakta zorlanan vatandaştan şu çözüm önerisi geldi: “Dolmuşlardaki koltuk sayıları artırılsın”

Başkent’te son günlerde trafik ekiplerinin denetimleri artırması sonucu ayakta yolcu taşıyamayan dolmuşçu esnafı yazılan trafik cezalarından dert yakındı. Ayakta yolcu alamadıklarını ve zarar ettiklerini iddia eden şoförlere çözüm önerisi ise vatandaştan geldi.

HEM PARA CEZASI HEM CEZA PUANI

Son günlerde trafik birimlerinin olası kazalarda can kaybını önlemek için özellikle dolmuşçu esnafını sıkı denetime tabi tutması yaşanan mağduriyetleri ortaya çıkardı. Birçok dolmuş şoförüne ayakta yolcu aldığı için para cezası kesilirken aynı zamanda trafik kurallarını ihlal ettikleri için ceza puanı uygulandı. Tüm bunlar neticesinde sabah saatlerinde dolmuş şoförleri ayakta yolcu alamazken işe gitmek isteyen vatandaşlarsa mağdur oldu.

VATANDAŞ İŞE GEÇ KALDI

Trafik cezalarından isyan eden dolmuş şoförleri ise çözümü araçlarında bulunan koltuk sayısınca müşteri almakta buldu. Ceza yememek için ayakta yolcu almayan şoförler, bu seferde vatandaşın tepkisine neden oldu. Birçok vatandaş dakikalar boyunca boş dolmuş gelmesini bekleyerek durmayan dolmuş şoförlerine tepki gösterdi. İş yerlerine geç kaldıklarını ifade eden vatandaşlar dolmuşun boş olduğu halde durmadığını sanarak şoförleriyse ilgili mercilere şikâyet edeceklerini belirtti.

DOLMUŞÇU ESNAFI; “ARADA KALDIK”

Dolmuş şoförleriyse özellikle sabah saatlerinde trafiğin yoğun olduğu zamanlarda yaşanan bu sıkıntılardan ötürü arada kaldıklarını belirterek çözüm talep etti. Dolmuşçu esnafı, “Trafik polisleri ayakta yolcu aldığımız zaman ceza yazıyor. Yılda neredeyse 5 bin liradan fazla ceza ödüyoruz. Bunun yanı sıra ehliyetimizden ceza puanı kesiliyor ve ehliyetimizi kaybetme riski meydana geliyor. Ceza yememek için ayakta yolcu almıyoruz fakat bu sefer hem zarar ediyoruz hem de vatandaştan tepki görüyoruz. Arada kaldık” ifadelerini kullandı.

KOLTUK SAYILARI VE DOLMUŞ SAYILARI ARTIRILSIN

Vatandaşlar ise konuya çözüm ile yaklaşıyor. Dolmuşların içinde bulunan koltuk sayılarının artırılarak aldıkları yolcu sayısının artırılmasını ve yetkililerin bölgelere fazladan dolmuş vermelerini istiyor. Böylelikle hem kurallara uyulacağını hem de tehlikeli yolculuğun önleneceğini belirten vatandaşlar, yetkililerden bu konu hakkında düzenleme talep etti. Vatandaşlar, “Dolmuş araçlarında ayakta fazla yolcu alabilmek için koltuk sayıları azaltılıyor ya da az oluyor. Bu da denetim olduğu günlerde bir dolmuşun 9-10 kişi ile gitmesine neden oluyor. Hem kendileri zarar ediyor hem vatandaş gideceği yere geç gidiyor. İlgililer buna belirli bir standart getirerek koltuk sayısını artırsın, ayakta da yolcu alınmasın. Buna paralel olaraktan dolmuş sayılarını da artırsın” diye konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.